Noi linii europene de finantare pentru Sanatate

30 mai 2012 | 0 comentarii |

Uniunea Europeana ar putea deschide, in perioada 2014-2020, noi linii de finantare pentru infrastructura de sanatate, a precizat senatorul liberal buzoian Cristinel Bigiu, pentru Sanatatea Buzoiana.

Vicepresedintele PNL spune ca oportunitatea a fost confirmata de colega sa europarlamentar Norica Nicolai si vizeaza proiecte de construire a unor spitale, policlinici sau centre de medicina de urgenta. Bigiu a atras atentia ca pentru a beneficia de aceste oportunitati din domeniu, Romania si, bineinteles sistemul sanitar buzoian, trebuie sa aiba pregatite proiecte specifice.

In urma unor discutii cu secretaruul de stat Raed Arafat, dar si din ceea ce se vede cu ochiul liber, infrastructura de sanatate are nevoie de investitii serioase. Colega noastra Norica Nicolai a discutat deja cu comisarul european pentru sanatate John Dalli, care se pare ca a inteles care este situatia Romaniei. Astfel, din exercitiul financiar 2014-2020 va exista posibilitatea finantarii unor spitale, policlinici sau centre de urgenta, din fonduri europene. Pentru Romania va fi un foarte mare castig. Dupa ce se va contura aceasta proiectie bugetara la Bruxelles, PNL va incepe o campanie de informare si consiliere in tara, pentru a da posibilitatea comunitatilor sa inceapa pregatirea acestor proiecte de accesare a fondurilor europene”, a declarat senatorul PNL Cristinel Bigiu. El a atras atentia ca, in perioada mentionata, contractarea de imprumuturi pentru investitii nu mai reprezinta o alternativa pentru primarii sau pentru consilii judetene, asa ca singura solutie pentru autoritati este accesarea fondurilor europene.


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*