Ziua Internationala a Drepturilor Copilului, celebrata de DGASPC Buzau

20 noiembrie 2012 | 0 comentarii |

O actiune cultural-artistica dedicata copiilor institutionalizati si drepturilor acestora a avut loc astazi, la Sala D. Filipescu a Consiliului Judetean. Totodata, castigatorii concursului de desene „Drepturile copilului prin ochii copilului” au fost premiati.

 

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Buzau, institutie publica aflata in subordinea Consiliului Judetean Buzau, principalul furnizor de servicii sociale publice la nivel judetean a celebrat, astazi, ZIUA INTERNATIONALA A DREPTURILOR COPILULUI.

O actiune cultural-artistica dedicata copilului si drepturilor acestuia a avut loc la Sala „D. Filipescu” a Consiliului Judetean, iar la eveniment au participat copiii institutionalizati. La bucuria lor au fost prezenti elevi ai unor unitati scolare din municipiu si reprezentanti ai instituriilor publice locale.

         „Cu acest prilej, la fel cum se intampla in fiecare an, institutia judeteana de ocrotire a organizat un eveniment special dedicat copiilor din cadrul sistemului de protectie, la care au fost invitati reprezentanti ai unitatilor scolare si familiei, alaturi de reprezentanti din randul entitatilor publice si private”, a declarat Alina Badulescu, directorul general al DGASPC Buzau.

In avanpremiera acestui eveniment, DGASPC a organizat un concurs cu tema Drepturile copilului prin ochii copilului, constand in realizarea de catre cei mai talentati copii din cadrul unitatii de protectie a unor desene artistice, iar castigatorii au fost invitati de onoare ai evenimentului de astazi, cand au si fost premiati.

Ziua Mondiala a Drepturilor Copilului se sarbatoreste in fiecare an la 20 noiembrie, la o zi distanta de Ziua Internationala de Lupta Impotriva Violentei, din anul 1989, atunci cand Conventia ONU cu privire la Drepturile Copilului  a fost adoptata de Adunarea Generala a Natiunilor Unite. Pana in prezent, Conventia a fost adoptata de 193 de tari, membre ale Natiunilor Unite. Orice stat care semneaza Conventia ii recunoaste continutul, se obliga sa il respecte si sa il aplice in mod corespunzator.

DGASPC Buzau are in evidenta la ora actuala 650 de copii rezidenti, dintre care 75 provin din alte judete. Alti 386 de copii se afla in grija asistentilor  maternali profesionisti.

Tot astazi, pentru a marca Ziua Internationala a Drepturilor Copilului, Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a semnat, impreuna cu  reprezentantul UNICEF in Romania, Sandie Blanchet, Scrisoarea de intentie privind colaborarea dintre cele doua institutii, pentru urmatorii ani, in beneficiul copiilor din Romania. In cadrul parteneriatului, Camera Deputatilor si Reprezentanta UNICEF in Romania se angajeaza sa sprijine punerea in aplicare si monitorizarea drepturilor copilului in Romania, in regiune si in intreaga lume, inclusiv prin organizarea de dezbateri nationale si internaţionale. De asemenea, in domeniile de interes comun, Camera Deputatilor si UNICEF se vor informa reciproc si se vor consulta cu privire la progresele facute in respectarea drepturilor copilului.

Initiativele UNICEF in favoarea copiilor si mobilizarea resurselor pentru drepturile copilului, inclusiv prin organizarea de intalniri, conferinte si evenimente vor fi sustinute si se vor desfasura sub Inaltul Patronaj al Camerei Deputatilor.


Categorii: Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*