Un nou Centru de permanenta, in Buzau

6 aprilie 2013 | 5 comentarii |

Acesta va functiona in municipiul Buzau si va asigura servicii medicale gratuite pentru urgente minore, dupa amiaza si noapte in timpul saptamanii si non-stop in week-end.

 

Dr. Venera Acsinte

Aveti o raceala usoara, cu stari febrile sau voma, ori aveti de efectuat un  tratament injectabil si in afara orelor de program de la cabinetul medicului de familie? Nu mai trebuie sa va prezentati la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Buzau, unde cazurile grave, care necesita atentie prioritara, v-ar putea tine in sala de asteptare ore intregi. De luna viitoare, buzoienii se vor putea adresa medicilor si asistentelor medicale care vor asigura servicii medicale in noul Centru de Permanenta care se va deschide in municipiul Buzau, acesta fiind cel de-al treilea obiectiv de acest fel care va functiona in judet. 

„Avem o veste buna pentru buzoieni. Chiar  in centrul orasului Buzau, langa Clubul Politistilor, va functiona un Centru de permanenta, de la  finele acestei luni”, a declarat dr. Venera Acsinte, directorul executiv al DSP Buzau, cu prilejul simpozionului organizat pentru a celebra Ziua Mondiala a Sanatatii.

Noaptea si in weekend, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean este foarte aglomerat, dar cel putin doua treimi dintre pacienti au boli minore, care ar trebui tratate la medicul de familie sau in ambulatoriul de specialitate. De la finele lunii, aceste afectiuni pot fi tratate de medicii de familie care vor asigura activitatea Centrului de pemanenta din municipiul Buzau, degrevand astfel, cel putin in parte, Unitatea de Primiri Urgente.

 „De doi ani, in judetul Buzau,  functioneaza alte de doua centre de permanenta, la Vintila Voda si Vernesti”, a adaugat dr. Venera Acsinte, director al DSP Buzau. Pentru  aceste centre de permanenta, Casa Judeteana de Sanatate Buzau aloca, lunar, sume importante de bani.

Noul centru de permanenta va functiona de luni pina vineri, intre orele 15:00 – 8:00 dimineata, iar in weekend, non-stop. Activitatea Centrului se va finanta din bugetul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.


Categorii: Autoritati, Stiri

Comentarii (5)

 1. Liliana Lili spune:

  BRAVOOO! FELICITARI! APRECIERILE MELE CA VA MAI GANDITI SI LA CEI MULTI CU VENITURI MODESTE!

 2. Daniela Nastase spune:

  Foarte bine, speram sa functioneze; cel de la Vernesti e ok.

 3. Margareta Calinoiu spune:

  Sa speram! Speranta moare ultima, nu?!

 4. Luminita Tache spune:

  Chiar credeti!? Sa dea Dumnezeu sa fie asa! Eu nu cred.

 5. Maria Marcu spune:

  In sfarsit, un lucru bun!

Adaugati un comentariu


 

*