Explozie de viroze si pneumonii in Buzau. Gripa nu se lasa dusa de la Spitalul Ojasca

19 martie 2013 | 0 comentarii |

Peste 2.500 de afectiuni acute ale cailor respiratorii superioare  si mai mult de 1.100 de pneumonii au fost diagnosticate de medicii buzoieni in ultima saptamana. A fost confirmata cu virus AH1 si o infirmiera, numarul cazurilor de gripa ajungand la 67 in sectia Ojasca a Spitalului Sapoca.

 

Mihaela Voineagu

Medicii buzoieni se confrunta cu o explozie de viroze si pneumonii, mai ales in randul populatiei de varsta scolara si prescolara, dar nici gripa nu se lasa dusa, chiar daca vremea s-a mai incalzit si au fost luate masuri de prevenire in focarul izbucnit la Spitalul Sapoca – Sectia exterioara Ojasca, in urma cu o luna.

Au fost diagnosticati cu viroze si pneumonii, in perioada 11-17 martie, 3.674 de buzoieni, majoritatea copii. Este, intr-adevar, un numar mare de bolnavi, dar cazuri grave nu s-au inregistrat decat la 125 dintre acestia, care au necesitat internare in spital si supraveghere medicala. Dintre cei 2.568 de pacienti diagnosticati cu afectiuni acute ale cailor respiratorii superioare (IACRS), 1.847 sunt copii cu varste cuprinse intre 0 si 14 ani, cei mai multi dintre ei provenind din colectivitati scolare si prescolare, dar cazurile nu au fost deosebit de grave, doar 11 dintre ei necesitand spitalizare. Tot la aceasta categorie de varsta s-au inregistrat si cele mai multe pneumonii, 655 de cazuri din totalul de 526 diagnosticate fiind copii, iar 70 dintre ei au avut nevoie de internare si supraveghere medicala, fiind vorba depre cazuri mai grave. In cazul pneumoniilor, cei mai afectati au fost bebelusii sub un an, din categoria carora au fost internati 39”, a detaliat statisticile Mihaela Voineagu, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica.

In ceea ce priveste evolutia focarului de gripa izbucnit in urma cu o luna la Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca – Sectia exterioara Ojasca, DSP Buzau arata ca Institutul de referinta „Cantacuzino” a confirmat prezenta virusului AH1 tip pdm09 si la o inirmiera, izolata la domiciliu in data de 13 martie. La ora actuala, in spritalul Ojasca aunt 67 de bolnavi cu gripa (66 de pacienti si infirmiera mentionata), ultimul caz fiind diagnosticat pe 15 martie.

DSP mentine masurile speciale instituite odata cu declansarea focarului, pana in a saptea zi de supraveghere a ultimului caz depistat.

In judetul Buzau, in acest sezon gripal s-au vaccinat impotriva virusului gripal 12.174 de persone, dintre care 136 in ultima saptamana.


Categorii: Autoritati, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*