Peste 2.000 de buzoieni, afectati de viroze si pneumonii

11 aprilie 2013 | 0 comentarii |

Mai mult de 100 dintre ei au fost internati in spital. Gripa nu si-a mai facut, insa, aparenta in ultima saptamana.

 

Mihaela Voineagu

In ciuda incalzirii vremii, afectiunile de sezon nu se lasa cu una, cu doua, si continua sa-i chinuie pe buzoieni. Peste 2.000 de bolnavi au fost diagnosticati in ultima saptamana cu raceli, de catre medicii de familie, iar 112 dintre acestia au prezentat forme mai grave de boala, astfel ca au necesitat internarea in spital si tratarea sub supraveghere medicala de specialitate.

Numarul afectiunilor de sezon este in scadere, iar gripa nu si-a mai facut simtita prezenta in ultima saptamana de monitorizare, dar se constata o crestere a numarului de pneumonii. Au fost diagnosticati 1.654 de bolnavi cu infectii acute ale cailor respiratorii superioare (comparativ cu saptamana precedenta cand au fost 1848 de cazuri) si 624 de bolnavi cu pneumonie (fata de 548 in saptamana anterioara). Si numarul de internari a fost mai mare, in special in cazul pneumoniilor. Astfel, au ajuns in spital, in ultima saptamana, 11 cazuri de viroza si 102 cazuri de pneumonie, in timp ce cu o saptamana in urma, numarul internarilor a fost  de 9 viroze si 69 de pneumonii”, a precizat Mihaela Voineagu, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Buzau, insitutie care monitorizeaza afectiunile de sezon si bolile transmisibile, categorii in care sunt incadrate si virozele si pneumoniile.

Medicii recomanda in continuare sa se puna accent pe preventie, pentru ca schimbarile bruste de temperatura care se inregistreaza pot fi chiar mai periculoase decat frigul. In plus, organismul este slabit din punct de vedere al imunitatii, dupa sezonul de iarna. De aceea se recomanda purtatrea de imbracaminte adecvata si consumul cat mai multor legume, fructe si zarzavaturi proaspete, care mai ales in aceasta perioada, cand sunt trufandale, sunt surse excelente de vitamine si minerale, necesare intaririi rezistentei organismului.


Categorii: Actual, Comunitate

Adaugati un comentariu


 

*