Virozele s-au imputinat la Buzau, dar gripa tot mai scoate coltii

3 aprilie 2013 | 0 comentarii |

Medicii au diagnosticat in ultima saptamana aproape 2.400 de viroze si pneumonii, dar si un caz de gripa.

 

Afectiunile de sezon incep sa-si piarda din virulenta odata cu intrarea primaverii in drepturi, chiar daca vremea de afara inca mai da semne de razvratire. Cel putin la Buzau, medicii de familie au acutm in ultima saptamana, cu aproape o mie de pacienti diagnosticati cu viroze si pneumonii, mai putin decat in saptamana precedent.

Potrivit datelor centralizate pe baza raportarilor medicilor din judet, realizate de Directia de Sanatate Publica (DSP), 1.848 de pacienti au fost diagnosticati cu infectii acute ale cailor respiratorii superioare (IACRS), adica mai putin cu 963 decat cu o saptamana in urma, iar numarul celor care au avuit nevoie de internare a fost doar 9, ceea ce indica formele relativ usoare de manifestare a acestor afectiuni.

O situatie similara a fost inregistrata si in cazul oneumoniilor, medicii diagnosticand in ultimele 7 zile 548 de bolnavi, dintre care 61 au avut nevoie de internare, fata de saptamana precednta cand s-au inregistrtat 1.023 de cazuri de pneumonie, iar internati au fost 95 dintre bolnavi.

Se mentin grupele de varsta afectate, copiii aflati in colectivitate fiind cei mai vulnerabili la aceste afectiuni de sezon. In ultima saptamana, cu IACRS au fost diagnosticati 216 bebelusi sub un an, iar cu pneumopatie, alti 64 (13 din total au fost internati in spital). In categoria de varsta 2-4 ani au fost diagnosticati 370 de copii cu IACRS si 70 cu pneumonie, iar la categoria 5-14 ani au fost 733 de cazuri de IACRS si alte 126 de pneumonie”, detaliaza modul in care au actionat tacelile de sezon, Mihaela Voineagu, purtatorul de cuvant al DSPP Buzau.

Tot in ultima saptamana, medicii buzoieni au mai diagnosticat si un caz de gripa. Este vorba, dupa cum spun autoritatile sanitare, de un caz izolat, al unei femei de 47 de ani, din municipiul Buzau, care a prezentat o forma usoara de boala.

Pe parcursul celor 26 de saptamani de monitorizare a afectiunilor sezoniere, in Buzau au fost inregistrate 40.116 cazuri de viroze, 11.105 cazuri de pneumonie si 70 de cazuri de gripa (67 numai in Spitalul Ojasca). Din fericire, niciun caz de dintre cele amintite nu s-a soldat cu deces.


Categorii: Comunitate, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*