Aproape 4.000 de buzoieni, atinsi de raceli in ultima saptamana

27 martie 2013 | 0 comentarii |

Cei mai multi sunt copii de varsta scolara si prescolara, la fel ca si in saptamanile anterioare. Formele de manifestare a acestor afectiuni sunt insa usoare si medii, numarul internarilor fiind in scadere.

 

Vremea schimbatoare face ca si afectiunile de sezon sa se instaleze cu usurinta sis a afecteze un numar mare de buzoieni, mai ales dintre scolari si prescolari, care aflandu-se in colectivitate nu se prea pot feri de contactul cu virusii care circula in voie, prin aer.

In ultima saptamana, judetul Buzau a inregistrat cel mai mare numar de viroze si pneumonii de la debutul acestui sezon, astfel ca medicii au avut de diagnosticat si tratat aproape 4.000 de bolnavi cu afectiuni de sezon.

S-a inregistrat o usoara crestere a numarului de imbolnaviri, dar formele de manifestare a bolii sunt de intensitate usoara si medie, in majoritatea cazurilor. Au fost diagnosticati cu infectii acute ale cailor respiratorii superioare (IACRS) 2.811 pacienti, dar nu a fost necesara internarea decat a zece dintre ei. Si in cazul pneumoniilor se constat o crestere a numarului de persoane afectate, astfel ca medicii buzoieni au diagnosticat 1.023 de cazuri cu aceasta afectiune, in cazul a 95 de bolnavi care au manifestat o forma mai accentuata de boala fiind dispusa internarea si supravegherea medicala de specialitate”, a precizat Mihaela Voineagu, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Buzau.

 La fel ca si in saptamanile anterioare, cei mai multi dintre bolnavii sunt copii cu varste sub 14 ani, nu mai putin de 2.041 dintre viroze si 575 de pneumonii inregistrandu-se in aceasta categorie de varsta. Cei mai afectati au fost copiii cu varste intre 5 si 14 ani, unde s-au inregistrat 1.044 de cazuri de IACRS si 267 de pneumonii, dar nici bebelusii nu au fost feriti de raceli, 400 de copii sub un an au fiind diagnosticati de medici cu viroze si bronsiolite.

Din fericire nu s-a mai inregistrat decat un caz de gripa, focarul de la Spitalul Sapoca-sectia exterioara Ojasca fiind aproape stins, dupa ce 67 de bolnavi si cadre medicale au fost victime ale virusului AH1 in ultima saptamana.


Categorii: Comunitate, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*