Medicii buzoieni vor afla in week-end noutati despre chirurgia refractiva

11 aprilie 2013 | 0 comentarii |

In sala de conferinte a Clinicii OPTIMED, 80 de medici de familie si medici specialisti vor fi pusi la curent cu cele mai moderne metode de depistare si de remediere ale problemelor ochiului.

 

Echipa dr. Calin Tataru

Miopia, hipermetropia, astigmatismul sau presbiopia sunt probleme ale ochiului care cu cat sunt depistate mai devreme, cu atat pot fi tratate mai usor. Ochelarii sunt indispensabili in astfel de cazuri, alaturi de anumite tratamente specifice, recomandate de specialistii oftalmologi.

In ultima vreme se pot trata cu succes si cazurile mai complicate ale problemelor ochiului, prin interventii chirurgicale de corectie a starii de refractie a ochiului. Chirurgia refractiva este tehnica prin care ochiul este ajutat sa vada normal, iar omul poate scapa de dependenta de ochelari.

Actualitati in chirurgia refractiva” este simpozionul care va avea loc in week-end, iar organizatorii considera ca este o oportunitate, in special pentru medicii de familie buzoieni, pentru a-si completa cunostintele medicale cu cele specifice din oftalmologie, astfel incat pacientii lor sa poata beneficia de cele mai bune indrumari si recomandari, la bevoie.

Procedura este una ambulatorie, care dureaza maxim 15 minute, prin care medicul creeaza o microincizie pentru a insera cristalinul. Acesta este  pliat, incarcat intr-un cartus mic si este injectat, dupa care el se depliaza usor, in ochi. Pacienții experimenteaza  atunci o ameliorare imediata a calitatii vederii si sunt „uimiți” de rezultate ( efectul „wow” ). Interventia chirurgicala se realizeaza cu anestezie cu picaturi, iar recuperarea postoperatorie este foarte rapida”, explica dr. Calin Tataru, seful boardului stiintific al evenimentului, chirurg oftalmolog, doctor in stiinte medicale, sef de lucrari la UMF „Carol Davila”, coordonator al echipei chirurgicale de la OPTIMED Buzau.

Trebuie stiut, insa, ca nu se ajunge la chirurgie fara o evaluare prealabila si recomandarea medicului oftalmolog.

Scopul simpozionuluieste acela de a informa medicii de familie despre modul in care pot depista o afectiune oculara in faze incipiente, pentru a putea indruma fiecare pacient, in parte, catre medicul specialist. Este necesar un consult oftalmologic complet, prealabil oricarei interventii chirurgicale, pentru o diagnosticare corecta si pentru a stabili  daca o interventie chirurgicala este solutia medicala adecvata”, spune si dr. Victor Ionita, sef Sectie ATI din Spitalul Judetean de Urgenat Buzau, specialistul in anestezie si terapie intensiva al Clinicii OPTIMED.

Simpozionul „Actualitati in chirurgia refractiva” este organizat de Colegiul Medicilor Buzau, Clinica OPTIMED Buzau, Clinica ALCOR Bucuresti si furnizorul de produse oftalmologice „Allergan”.

Evenimentul se va desfasura la Sala de conferinte a Optimed (Micro 14), unde vor putea participa medici specialisti oftalmologi si medici de familie, in limita a 80 de locuri.  


Adaugati un comentariu


 

*