EXCLUSIV : Doctorul Ion Japie este noul presedinte al Colegiului Medicilor Buzau

22 august 2012 | 0 comentarii |

Astazi, dr. Victor Ionita, directorul medical al Spitalului Judetean, a transferat atributiunile presedintelui organizatiei profesionale catre dr. Japie, unul dintre vicepresedinti. La randul sau, dr. George Vulpe a fost votat vicepresedinte al Colegiului si presedinte al Comisiei de Jurisdictie, iar dr. Cosmin Ursachescu, primul supleant, a devenit membru cu drepturi depline.

 

Eveniment important, astazi, la Colegiul Judetean al Medicilor (CMJ) din Buzau. Medicul Victor Ionita, care timp de patru mandate consecutiv a detinut functia de presedinte, a renuntat la pozitia sa din organizatia profesionala, pentru a nu se afla in incompatibilitate cu functia de director medical al Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Buzau pe care o detine la ora actuala.

Asa cum Sanatatea Buzoiana anunta, in exclusivitate, pe 13 august, cand dr. Ionita si-a inceput, oficial, activitatea in conducerea Spitalului Judetean, noua functie administrativa nu-i mai permitea sa fie presedinte al Colegiului Medicilor, asa ca a ales sa renunte la aceasta functie.

Astazi, in sedinta Consiliului Judetean al CMJ, transferul „puterii profesionale” s-a facut catre dr. Ion Japie, unul dintre cei trei vicepresedinti, chiar la propunerea dr. Ionita.  

 

O noua reprezentare a „puterii profesionale”

 

 Asa cum stiti, am acceptat functia de director medical al Spitalului Judetean, iar aceasta este incompatibila cu cea de presedinte al Colegiului Medicilor. In acest context, de obicei, functia revine unuia dintre vicepresedinti, iar propunerea mea este ca dr. Ion japie sa fie noul presedinte”, a propus dr. Victor Ionita, in sedinta Biroului Consiliului Judetean al organizatiei profesionale.

A existat si o a doua propunere, facuta de dr. Anisoara Cazacu, pentru medicul cardiolog Gabriel  Iordache, dar la numarea voturilor s-a dovedit ca propunerea fostului presedinte a avut mai multi sustinatori.

Tot in sedinta de astazi a Colegiului, in functia de vicepresedinte detinuta pana acum de dr. Ion Japie a fost desemnat, de catre colegi, dr. George Vulpe, care a preluat si functia de presedinte al Comisiei de Jurisdictie (care „ancheteaza” culpele medicale si alte litigii profesionale) , pe care a detinut-o pana acum noul presedinte al Colegiului.

Dr. Cosmin Ursachescu, primul supleant, a devenit tot de astazi membru cu drepturi depline al oragnizatiei profesionale a medicilor buzoieni.  

 

Asumarea raspunderii

 

Sunt onorat de increderea pe care mi-au acordat-o colegii si sper sa reprezint cu profesionalism, corectitudine si responsabilitate breasla din care fac parte si problemele ei, atat la nivel local cat si la nivel national. Voi incerca, atat cat este posibil, sa sustin si sa promovez drepturile si nevoile medicilor, mai ales in relatia cu institutiile cu care avem relatii de ordin administrativ (DSP, CJAS, Ministerul Sanatatii), dar si sa fiu un mediator intre diferitele specialitati rofesionale. Asta nu inseamna ca nu voi fi intransigent cu cei care nu-si respecta profesia”, a declarat dr. Japie, dupa sedinta in care a fost ales presedinte al CMJ.

Dr. Ion Japie este medic chirurg ortopedie si traumatologie in cadrul sectiei cu acelasi nume a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, iar in  Colegiul Medicilor a avut, de la infiintarea a cestui for profesional si pana acum, diferite functii de raspundere (vicepresedinte, presedinte sau membru al diferitelor comisii).

 

Alegeri la Disciplina

 

Si Comisia de Disciplina a CMJ se afla in dificultate de functionare la ora actuala, asa ca in aceasta toamna se vor organiza alegeri pentru desemnarea unui nou presedinte. Dupa decesul dr. Stelian Manole, presedintele ales in aceasta functie, sarcina judecarii profesionale a culpelor medicale a fost preluata de vicepresedinte, adica de dr. Marius Anastasiu. Dar, cum si acesta a fost nevoit sa paraseasca „puterea profesionala” dupa preluarea functiei de manager al Spitalului Judetean de Urgenta, incepand cu 1 august, in loc de sase membri, acum sunt patru. Urmeaza ca noile alegeri, care vor avea loc, probabil, in octombrie sau noiembrie, sa desemneze un alt medic in functia de presedinte al „Tribunalului profesional” al medicilor.


Adaugati un comentariu


 

*