Prezenta de toata jena la alegerile Comisiei de Disciplina a Medicilor

27 octombrie 2012 | 0 comentarii |

Doar 43 de doctori au catadicsit sa mearga la vot in cele trei zile in care membrii Comisiei electorale au „pazit” urna cate 12 ore in fiecare zi. Nici macar medicii Spitalului Judetean n-au catadicsit sa treaca pe la sediul CMJ pentru a-si exprima optiunea.

 

Jenant! Jenant, ignorant si lipsit de respect! Altfel nu poate fi catalogat comportamentul medicilor buzoieni fata de propriile lor interese, dupa cum s-au manifestat la alegerile partiale pentru completarea Comisiei de Disciplina a Colegiului Medicilor .

Dupa o luna intreaga in care anuntul pentru alegeri a fost publicat la sediul organizatiei profesionale, pe site-ul oficial al acesteia si in mass-media locala, dupa instiintarea prin e-mail si chiar telefonic a multora dintre ei despre eveniment, dupa mai multe articole despre acest subiect si dupa trei zile in care membrii Comisiei Electorale au „pazit” urna asteptand zadarnic sa mai treaca cineva pragul sediului Colegiului Medicilor, rezultatul este halucinant: 43 de doctori, dintre cei 616 cati membri are Colegiul buzoian, au catadicsit sa-si miste pasii pentru a-si exprima optiunea prin vot.

 

Alegeri medici (arhiva)

Nu le-a pasat ca cinci oameni, colegi de-ai lor, au stat cate 12 ore pe zi ca sa-i astepte. O indiferenta atat de mare nu s-a mai inregistrat de cand s-a infiintat Colegiul Medicilor, organizatia profesionala fata de care, de altfel, cu totii emit pretentii si cer sa le apere interesele. Ale cui ?!… Greu de spus dupa o astfel de manifestare, care este si greu de calificat. Iar asta, cu atat mai mult cu cat la vot nu s-au prezentat nici macar medicii Spitalului Judetean de Urgenta, in sediul caruia exista si cel al Colegiului Medicilor, unde s-a organizat sectia de vootare. Si, chiar mai mult, in conditiile in care toti cei patru acndidati sunt medici in acesasta unitate medicala…

Cei patru candidati inscrisi in cursa electorala sunt: dr. Sabin Baldea (medic primar ATI, doctor in medicina), dr. Valentin Cotea (medic primar, seful sectiei de Oftalmologie), dr. Ion Draghici (medic primar, seful Sectiei de Chirurgie plastica si arsi) si dr. Adrian Dima (medic primar, Sectia Pediatrie).

 

Dr. Mircea Citrea

Dr. Mircea Citrea

Potrivit presedintelui Comisiei Electorale, dr. Mircea Citrea, in cele trei zile in care s-a desfasurat primul tur al alegerilor pentru completarea Comisiei de Disciplinaau fost inregistrate 43 de voturi, dintre cele 616 posibile, asa ca suntem nevoiti sa repetam procesul electoral peste o saptamana, in zilele de 1,2 si 3 noiembrie. Este destul de jenant sa anuntam un astfel de rezultat, dar din pacate aceasta este realitatea. Nu ne-am asteptat sa se intruneasca cvorumul de doua treimi la turul intai, dar nici o prezenta atat de scazuta nu s-a mai inregistrat vreodata. In acest context, cei care au manifestat atata indiferemta, nu mai au justificare sa emita pretentii, chiar daca in al doilea tur nu mai are importanta numarul de voturi in vederea validarii”, a declarat in aceasta seara, dupa desigilarea urnei, numararea si inregistrarea voturilor si redactarea procesului verbal, dr. Citrea.

Atata lipsa de responsabilitate din partea unei bresle cu pretentii intelectuale era greu de imaginat. Dar, iata ca s-a intamplat.

 

Dr. Ion Japie

Dr. Ion Japie

La fel de dezamagit de felul in care colegii sai au inteles sa se achite de aceasta „datorie” civica si profesionala s-a aratat si presedintele Colegiului Medicilor, dr. Ion Japie, care a precizat ca nu s-a asteptat la o prezenta atat de scazuta la vot, chiar daca vorbim despre Comisia care „judeca” erorile profesionale, sau poate tocmai din acest motiv ar fi trebuit sa manifeste mai  mult interes.

Reamintim ca alegerile din aceasta perioada pentru Comisia de Disciplina a Colegiului Medicilor au fost organizate pentru ca dupa nefericitul deces al medicului Stelian Manole, presedintele ales al acesui for profesional, asimilat „puterii judecatoresti profesionale” si dupa ce dr. Marius Anastasiu, care i-a succedat, a fost numit manager al Spitalului Judetean, devenind astfel incompatibil cu orice functie la nivelul organizatiei profesionale, Comisia a ramas in patru membri din sase  si nu-si mai putea desfasura activitatea.

Pentru cele doua locuri vacante s-au inscris patru medici, astfel ca doi dintre ei vor deveni membri cu drepturi depline, iar ceilalti doi vor fi supleanti.

Pentru ca alegerile din acest week-end sa fi putut fi validate din primul tur ar fi trebuit sa voteze cel putin 411 dintre cei 616 membri ai Colegiului Medicilor Buzau.

 


Categorii: Eveniment, Medici

Adaugati un comentariu


 

*