Comisia de Disciplina, ingnorata de medicii buzoieni

1 noiembrie 2012 | 0 comentarii |

Dupa ce la primul tur s-au prezentat la urne doar 43 dintre cei 616 medici membri ai Colegiului buzoian, astazi, in prima zi a celui de-al doilea tur, doar 23 de voturi s-au inregistrat la alegerile pentru completarea „Tribunalului” profesional.

 

Este aproape inexplicabila indiferenta cu care medicii buzoieni isi „trateaza” organismul profesional care ii reprezinta la nivel judetean!

Completarea Comisiei de Disciplina, forul profesional care „judeca” modul in care ei doctorii buzoieni isi respecta juramantul si deontologia profesionala, risca sa se decida de mai putin de o zecime dintre membrii Colegiului Judetean al Medicilor.

Saptamana trecuta , la primul tur de scrutin, doar 43 de medici s-au prezentat la urne pentru a-si exprima optiunea fata de unul dintre cei patru candidati inscrisi pentru a ocupa cele doua locuri ramase vacante dupa decesul dr. Stelian Manole, presedintele ales al acestei Comisiei, si dupa retragerea dr. Marius Anastasiu, din motive de incompatibilitate, in urma numirii sale in functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta.

In urma organizarii alegerilor partiale pentru completarea Comisiei de Disciplina, ramasa in numai patru  membri, si-au depus candidatura patru medici, toti din Spitalul Judetean de Urgenta.  Este vorba despre dr. Sabin Baldea (medic primar ATI, doctor in medicina), dr. Valentin Cotea (medic primar, seful sectiei de Oftalmologie), dr. Ion Draghici (medic primar, seful Sectiei de Chirurgie plastica si arsi) si dr. Adrian Dima (medic primar, Sectia Pediatrie).

Fiecare dintre ei a mai facut parte din structuirile de conducere ale Colegiului Medicilor si din diferite comisii ale acestui for profesional.

Comisia electorala a sperat ca „la al doilea tur de scrutin sa existe o mai mare mobilizare, iar interesul fata de organismul profesional in care le sunt reprezentate, analizate si judecate atitudinile profesionale si conduita in cazul unor posibile reclamatii din partea unor pacienti sau a unor colegi sa se exprime printr-o prezenta rezonabila la vot. Se pare insa ca nu exista interes, asa ca alegerile vor fi transate, practic, de numai cativa dintre membrii cu drept de vot ai Colegiului. Noi vom sta aici si ii vom astepta si in zilele urmatoare, ca si la primul tur si, poate, pana la urma, macar din respect fata de colegii lor care s-au inscris in cursa electorala si fata de membrii Comisiei electorale, se va inregistra o prezenta pe care sa nu ne fie jena sa o raportam”, a precizat dr. Mircea Citrea, presedintele Comisiei Electorale, exprimandu-si dezamagirea fata de lipsa de implicare a colegilor sai.

Interesant este ca asa cum se intampla in ultima vreme cu intreaga societate romaneasca, halatele albe manifesta o lipsa aproape totala de implicare atunci cand au posibilitatea sa decida cine sa-i reprezinte, dupa care isi manifesta nemultumirea fata de felul in care sunt reprezentati…


Adaugati un comentariu


 

*