Colegiul Medicilor din Romania, ales in Asociatia Medicala Mondiala

20 octombrie 2012 | 0 comentarii |

Dr. Ion Japie, presedintele Colegiului Medicilor Buzau, spune ca aceasta este „o onoare, cu atat mai mult cu cat in aceasta asociatie internationala este admisa o singura organizatie dintr-o tara”.

 

Dr Ion Japie, presedinte CMJ Buzau

Colegiul Medicilor din Romania (CMR) a fost ales, in urma cu o saptamana, sa faca parte din Asociatia Medicala Mondiala. Vestea buna despre noul statut pe care il are organizatia profesionala a medicilor a fost data de presedintele CMR, dr. Vasile Astarastoae, la Adunarea Generala a Colegiului Medicilor din Romania, care a avut loc la Bucuresti si la care au participat 218 dintre cei 250 de membri din organizatiile judetene si a municipiului Bucuresti, printre care si presedintele CMJ Buzau, dr. Ion Japie.

Din momentul intrarii in Asociatia Medicala Mondiala ca membru cu drepturi depline, Colegiul Medicilor din Romania este mult mai puternic decat era in urma cu o saptamana, cand a avut loc fericitul eveniment. Aceasta asociatie, asa cum a spus si presedintele CMR, dr. Vasile Astarastoae, cuprinde medicii din 102 tari si este una dintre asociatiile care atunci cand se da o reglementare, se uita cu mare atentie la acea decizie. De aceea putem spune ca CMR a devenit mult mai puternic i tara, avand si sustinere internationala, iar medicii romani vor fi mai bine reprezentati la nivel international”, a declarat dr. Ion Japie, presedintele Colegiului Medicilor din Buzau, la intoarcerea de la Adunarea Generala si Consiliul National al CMR.

Dr. Japie a mentionat ca printre invitatii straini prezenti la Adunarea Generala a Colegiului Medicilor din Romania s-au numarat dr. Konstanty Radzivill, presedintele Comitetului Permanent al Medicilor Europeni (CPME) si dr. Otmar Kloiber, secretarul general al Asociatiei Medicale Mondiale, care a si aratat cat de important este rolul Asociatiei Medicale Mondiale.

Asa cum a subliniat si dr. Kloiber, Asociatia Medicala Mondiala accepta o singura organizatie dintr-o tara si aceasta ar trebui sa fie cea mai reprezentativa organizatie pentru medici. Acesta a mentionat ca pentru boardul asociatiei a devenit foarte clar ca CMR cel mai mare organism profesional pentru medici din Romania si de aceea a fost ales pentru a colabora alaturi de alte organizatii reprezentative din peste 100 de tari din lume”, a mai spus dr. Japie.

In cadrul manifestarii au fost dezbatute subiecte de maxima importanta pentru personalul medical, indeosebi pentru medicii rezidenti. Colegiul Medicilor din Romania a solicitat pentru acestia un nivel de salarizare de trei ori mai mare decat cel actual, care sa atinga pragul de 2.400 de lei in mana pentru anul 2013. Sanatatea Buzoiana

Detalii despre acest subiect gasiti AICI

 


Adaugati un comentariu


 

*