Medicul Victor Ionita este, oficial, director medical

13 august 2012 | 1 comentariu |

Colegiul Medicilor va avea, in consecinta, un nou presedinte. Dr. Mircea Citrea, vicepresedinte al CMJ, sau dr. Ion Japie, membru in Comisia de Disciplina,  ar putea prelua sefia „puterii profesionale”. Ambii sunt membri cu state vechi in conducerea Colegiului. 

 

Spitalul Judetean de Urgenta are, de  astazi, echipa manageriala completa. Dr. Victor Ionita a primit decizia de numire in functia de director medical, semnata de presedintele Consiliului Judetean, Cristi Bigiu. Astfel, de astazi a intrat in functiune  si ultima „piesa” a noii echipe manageriale  a celei mai mari unitati sanitare cu paturi din judet, dupa ce dr. Marius Anastasiu a fost numit manager la 1 august, iar trei zile mai tarziu i s-a alaturat directorul financiar-contabil, Valeriu Neacsu,  in timp ce Rodica Vlad, directorul de ingrijiri a ramas singurul „veteran”.

In contextul preluarii noii functii administrative, dr. Ionita devine incompatibil la presedintia Colegiului Judetean al Medicilor (CMJ), astfel ca se vor „opera” schimbari si in structura conducerii „puterii profesionale” a medicilor.

Presedintele ales al CJMR considera ca cel mai potrivit pentru a-i succeda in functia din forul profesional ar fi „unul dintre vicepresedinti, iar dr. Mircea Citrea are si experienta, si capacitatea de a asigura bunul mers al Colegiului. Desigur, insa, nu eu stabilesc cine va fi noul presedinte, ci Consiliul de coordonare al CMJ”, a precizat dr. Ionita.

Contactat de reporterii www.sanatateabuzoiana.ro , dr. Mircea Citrea a declarat insa ca nu crede ca isi poate asuma aceasta functie, din cauza ca timpul nu ii permite, fiind medic de familie in mediul rural si neputind, astfel, sa fie prezent la sediul Colegiului ori de cate ori va fi nevoie de el. Crede insa ca „cel mai potrivit pentru o astfel de functie ar fi un medic din spital, pentru ca are posibilitatea de a fi mai usor de gasit de catre medicii care au nevoie de el, sediul CMJ fiind in incinta Spitalului Judetean de Urgenta. Cred, de aceea, ca dr. Ion Japie ar fi mai potrivit sa ocupe aceasta functie pana la orgnaizarea unor noi alegeri, la randul sau fiind un vechi membru al conducerii acestui for profesional”.

La randul sau, dr. Japie considera ca „este prematur sa discutam despre posibilitatea de a prelua presedintia CMJ,  acest lucru se va decide in sedinta Consiliului, care probabil va avea loc pana la sfarsitul acestei luni”, dar nu respinge ideea de a-si asuma aceasta responsabilitate.

Dr. Ion Japie este chirurg ortoped si a facut parte in fiecare dintre legislaturile succedate de la infiintarea Colegiului Medicilor Buzau, in 1997, din Consiliul Judetean al acestuia. In acest mandat este membru in Comisia de disciplina a CMJ.Comentarii (1)

  1. Spenea Maria spune:

    Nu stiu cui sa ma adresez, dar ma adresez dvs. cu toata increderea. Am o nepotica internata la spitalul Nehoiu, pe scurt va zic cate ceva: a fost batuta de cineva bestial. Ieri a fost luata cu salvarea, dusa la spitalul mentionat, a externat-o azi. M-am interesat ieri la spital ce are, la care acel medic care era de garda mi-a raspuns ca nu are nici pe dracu, deoarece aceasta fata a crescut de cand s-a nascut la Casa de copii si avand si un retard, si mi-a spus ca e doar atac de panica. Fata revenid acasa cu dureri foarte puternice de cap, a lesinat din nou. Acum va intreb pe dvs: acesti copii care nu au pe nimeni, cui sa se planga? Acum e internata din nou si sigur nu-i va da nimic, deoarece are retard si nu are cine sa se intereseze de ea. Pe ea o chiama Spenea Rodica si locuieste in Valea Muscelului-Patarlagele. Eu va multumesc din tot sufletul daca a-ti face ceva ptr ea, ptr ca acum un an i-a decedat si un frate de 25 de ani. As dori sa i se faca o tomografie. Va multumesc din tot sufletul.

Adaugati un comentariu


 

*