EXCLUSIV: Dr. Victor Ionita a demisionat din functia de director medical al SJU Buzau

19 februarie 2013 | 3 comentarii |

Medicul spune ca gestul sau este unul „fara echivoc” si are la baza  „motive personale”, dar a fost influentat si de „decizia care s-a luat astazi impotriva dr. Matei, de a fi destituita din functie”, propunerea sa fiind de „suspendare”.

 

Dr. Victor Ionita

Lovitura de teatru, astazi, la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Buzau. Dupa ce Comisia de Ancheta constituita pentru a lua masuri in scandalul declansat in urma mediatizarii contentionarii unor copii in Sectia pediatrie a unitatii medicale a decis destituirea din functie pe dr. Carmencita Matei, directorul medical al spitalului, dr. Victor Ionita, si-a inaintat demisia din functie.

Dr. Ionita a declarat in exclusivitate pentru Sanatatea Buzoiana ca gestul sau are la baza „motive personale”, dar a fost influentat si de „decizia Comisiei de Ancheta de a o detitui din functia de sef sectie Pediatrie pe dr. Carmencita Matei”.

Medicul spune ca propunerea sa, atat ca director medical cat si ca sef al Comisiei de Disciplina care a condus audierile personalului medical din Sectia Pediatrie, a fost aceea de suspendare din functie pe o perioada doua luni”. Dr. Ionita considera ca „masura de suspendare ar fi fost suficienta” pentru scandalul in care unitatea medicala a fost implicata la jumatatea lunii trecute, cand „mediatizarea excesiva, cu mare impact emotional, a unei situatii care exista in toate spitalele din tara si chiar din Europa in anumite conditii, a determinat o masura care mie mi se pare insuficient motivata”.

Dr. Victor Ionita spune ca decizia sa este irevocabnila, ca nu se razgandi in cazul in care Consiliul Judetean, cel care aproba organigrama si numirile in functie de la nivelul Spitalului Judetean, i-o va cere, insistand asupra faptului ca motivul principal al demisiei sale este unul de ordin personal. Recunoaste insa ca pozitia sa fata de sanctiunea aplicata dr. Matei  este una care are ca suport si experienta pe care o are ca fost presedinte al Colegiului Judetean al Medicilor Buzau timp de patru mandate, si spune ca „pana la urma, si eu sunt medic, si privesc aceste aspecte ca orice alt coleg constient de problemele cu care se confrunta sistemul medical romanesc si nu cu ignoranta unora care privesc lucrurile din afara si nu tin cont de cauzele sau conditiile care conduc la astfel de evenimente”.

Dr. Victor Ionita a fost numit in functia de director medical al SJU Buzau in urma cu sase luni, cand a renuntat la functia de presedinte al Colegiului Judetean al Medicilor, pentru a nu fi incompatibil.

Daca demisia sa va fi aprobata de conducerea Consiliului Judetean (medicul spune ca aceasta este un act unilateral asupra caruia nu este dispus sa revina), dr Ionita isi va relua functia de sef Sectie ATI, pe care o ocupa de cativa ani si pe care a asigurat-o in aceasta perioada, cu delegatie, dr. Aura Daniliuc.


Categorii: Eveniment, Medici, Spitale

Comentarii (3)

 1. Iulia spune:

  Pacat ca nimeni nu a facut public si gesturile frumoase ale doamnei doctor ( in urma cu vreo 2-3 ani, o mangaia si o ingrijea cu mult drag pe o fetita de la orfelinat….). Nu acelasi lucru se poate spune despre altii.

 2. L. Buzoianu spune:

  Un gest care era de asteptat
  Atitudinea dr. Ionita fata de destituirea dr. Matei este un gest corect.
  Mediatizarea fara fond a unui caz care alta solutie nu are si la care CJ a ”percutat” pentru imagine si sa satisfaca vulgul ar trebui sa puna pe ganduri tot corpul medical.
  Este inaclificabila atitudinea Ministerului si CJ in a da solutii medicale cat timp nu au pregatire medicala sau practica medicala la patul bolnavului. Medicii ar trebui sa-si dea demisia in grup si sa lase economistii sa trateze pacientii (atat ministrul cat si Bagiu sunt economisti).
  Ar fi de asteptat un protest al corpului medical fata de atitudinea CJ si a Ministerului Sanatatii, care gasesc vinovati acolo unde de fapt s-a ajuns prin proasta finantare a spitalelor de zeci de ani.

 3. Erica Andras spune:

  Pacat… e un doctor f. bun si cred ca si un director pe masura.

Adaugati un comentariu


 

*