Dr. Ion Draghici, noul director medical al Spitalului Judetean Buzau

1 martie 2013 | 0 comentarii |

Doi chirurgi renumiti sunt, astfel, la conducerea celei ami mari unitati sanitare cu paturi din judet. Dr. Draghici a ocupat aceeasi functie pana acum o jumatate de an si este unul dintre medicii buzoieni cu cea mai vasta experienta manageriala, fiind totodata un profesionist foarte apreciat..

 

Dr. Marius Anastasiu si dr. Ion Draghici

Dupa scandalul copiilor contentionati si demisia dr. Victor Ionita, parea ca nimeni nu mai este dispus sa-si asume responsabilitati de nivelul conducerii Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) din Buzau. Se vede insa ca managerul Marius Anastasiu si presedintele Consiliului Judetean, Cristi Bigiu, au avut puterea de a-l convinge pe dr. Ion Draghici, seful Sectiei de Chirurgie Plastica si Arsi, sa se intoarca la functia pe care a ocupat-o pana in august 2012.

Incepand de astazi, dr. Ion Draghici a revenit, asadar, la conducerea unitatii medicale, dupa ce ieri, presedintele Bigiu i-a semnat decizia de numire in acesta functie. In acest fel, dupa o perioada de criza, managementul celei mai mari unitati medicale cu paturi din judetul Buzau functioneaza din nou in formula completa.

Revenirea dr. Draghici la conducera SJU va produce schimbari si la nivelul Colegiului Medicilor, structura profesionala in cadrul careia face parte din Comisia de Disciplina si de Etica si Deontologie Profesionala, cu care insa acum devine incompatibil. Probabil ca unul sau ambii supleanti iesiti la alegerile din toamna anului trecut (Dr. Sabin Baldea si dr. Valentin Cotea) vor prelua aceste atributiuni. In ceea ce priveste sefia secitiei, aceasta va fi delegata  dr. Mihai Tache, la fel ca in perioadele precedente in care dr. Draghici a mai ocupat diferite functii care nu-i permiteau in acelasi timp sa fie si sef de sectie.

Dr. Ion Draghici este primul si singurul director al Spitalului Judetean Buzau ales in mod democratic, dupa evenimentele din 1990, ulterior functiile de directori fiind atribuite cu sustinere politica. Este, de asemenea, cel care a infiintat la Buzau casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, unde a ocupat o vreme functia de presedinte si de presedinte al Consiliului de Administratie.

In mai multe mandate a fost director medical al Spitalului Judetean si este considerat o persoana echilibrata dar ferma, care nu se da in laturi de la activitati dificile si nu se lasa pana nu le vede rezolvate. Are, de asemenea, o extraordinara capaciatate de a impune regui si ordine fara a parea ostentativ si fara a starni prea multe orgolii, are o memorie impresionanta si este un foarte bun comunicator.

Asa cum spune si dr. Anastasiu, managerul SJU, cu care de astazi face echipa, „dr. Draghici este un coleg pe care te poti baza la nevoie, un foarte bun organizator si un foarte bun profesionist la nivelul Spitalului Judetean, dar are si o experienta foarte buna in ceea ce priveste relatiile cu Casa de Asigurari de Sanatate”, aratand cateva dintre motivele pentru care considera ca impreuna vor face o buna si eficienta echipa la conducerea unitatii medicale, mai ales in aceasta perioada in care evaluarea in vederea acreditarii bate la usa, uiar dr. Draghici a mai parcurs o astfel de etapa.  

Presedintele Colegiului Medicilor, dr. Ion Japie, cu care noul director medical a fost coleg de facultate, coleg de camera si a ramas prieten pana astazi,  este pe de o parte bucuros ca prietenul sau isi va valorifica experienta si calitatile organizatorice in spitalul in care si el lucreaza, dar pe de alta, regreta ca a „pierdut”un om de baza” din structurile Colegiului.


Categorii: Actual, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*