„Ziua demnitatii medicale”, in premiera nationala

30 octombrie 2013 | 0 comentarii |

Clinica privata timisoreana Neuromed lanseaza acest proiect in speranta ca va fi preluat si multimplicat de alte societati medicale din tara, astfel  incat relatia dintre medici si pacienti sa devina una normala, de soludaritate umana si respect reciproc.  

 

ambulanta neuromedLa implinirea unui deceniu de activitate a Serviciului de Ambulanta al Clinicii private „Neuromed” din Timisoara, conducerea unitatii medicale lansaeaza, in premiera nationala, „Ziua demnitatii medicale”, in cadrul unui eveniment cultural de exceptie.

Proiectul va fi lansat in cadrul unui Concertu extraordinar al Bigg Dimm A’Band, gazduit de Filarmonica Banatul, care va avea loc duminica, 3 noiembrie 2013, de la ora 18:00, in prezentarea lui Robert Serban.

Proiectul este gandit pe termen lung si, cu ocazia concertului nostru, o sa depanam o poveste. O poveste despre dureri, sperante si viata, in care cei prezenti vor afla in ce fel, pacienti, medici, jurnalisti pot deveni personaje reale ale unei carti unice in Romania. O carte despre oameni care au daruit viata altor oameni, o carte despre zambete renascute. Ne-am dori ca proiectul nostru sa fie preluat si multiplicat  de alte societati medicale din tara, astfel incat relatia dintre medici si pacienti sa devoina una normala, nu tensionata, asa cum este astazi. Din pacate, atat medicii cat si pacientii sunt la ora actuala victime ale sistemului si politicilor sanitare, decidentii nefiind capabili decat sa-si urmareasca scopurile personale sau de grup pe banii celor care platesc asigurari de sanatate, instigandu-ne pe unii importiva altora ”, a declarat dr. Lucian Florea, directorul Neuromed, pentru Sanatatea Buzoiana.

 

 neuromed_poster_concertLasand deoparte supararile cauzate de felul in care este gestionat sistemul de sanatate in Romania, conducerea Neuromed si membrii Bigg Dimm A’Band isi doresc ca aceasta zi, in care se lanseaza proiectul „Ziua demnitatii medicale” sa fie una al carei scop   este sarbatorirea tuturor celor implicati in actul medical, medici si pacienti, dar si un prilej de promovare a egalitatii de sanse a tuturor pacientilor in fata actului medical performant, constientizarea opiniei publice cu privire la oferta de servicii in sanatate, dezvoltarea competentelor profesionale si, nu in ultimul rand, a solidaritatii umane. „Cu alte cuvinte, aceasta zi se vrea o zi a Medicului si a Pacientului, deopotriva. O zi a demnitatii si respectului reciproc”, puncteaza dr. Florea.

 

imagistica neuromedLa eveniment au fost invitati ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, presedintele CNAS, dr. Cristian Busoi, medici, pacienti si mass-media de la nivel local si national.

Centrul de Diagnostic Imagistic „Neuromed” a fost infiintat in anul 1998, fiind o societate medicala detinuta de o familie de medici din Timisoara. Principalul obiect de activitate al centrului il constituie investigatiile de inalta performanta prin rezonanta magnetica (RMN) si computer tomografie (CT), utilizate in prezent in toate specialitatile medicale, fara de care nu se mai concepe o medicina de calitate, iar din 2003 dispune si de un Serviciu de ambulanta.

Centrul „Neuromed” a fost acreditat in 2008 de catre „Siemens” – Germania ca fiind al cincilea „Training Medical Centre” din Europa, astfel ca a devenit un centru european regional de specializare medicala in domeniul investigatiilor CT si RMN, folosind aparatura si software-urile Siemens.

Centrul are 160 de angajati, intre care 17 medici radiologi, 3 fizicieni, 3 medici anestezisti si 18 medici urgentisti.

Pe langa activitatea zilnica medicala, centrul este angrenat in proiecte de cercetare stiintifica, dar si in proiecte de protejare a unor cazuri sociale deosebite.

 


Adaugati un comentariu


 

*