HOROSCOP SANATATE – Saptamana 17 – 23 decembrie

17 decembrie 2012 | 0 comentarii |

BerbecBerbec (21 martie – 20 aprilie)

Evenimentele acestei saptamani sunt pentru tine, nativ din Berbec, mai putin stresante ca pana acum. In zilele de 19 si 20 decembrie, Luna strabate semnul Pestilor si iti transmite fantezie, dorinta de a fi cu orice pret original, chiar daca simteai nevoia de a trai sarbatorile mai linistit, mai izolat de viata tumultoasa de pana acum, ca sa-ti poti recapata fortele fizice si psihice, pentru a putea reveni in prim-plan.

Ai dori poate sa pleci intr-o calatorie in strainatate sau ai fost programat pentru un tratament la o clinica in alta tara, dar apar unele incurcaturi si piedici care te obliga sa-ti amani acest drum. Pot aparea discutii si certuri in legatura cu acest subiect. Te simti de aceea „obligat” sa actionezi, sa te implici mai mult, in ciuda faptului ca in apropierea Sarbatorilor ai fi dorit sa te odihnesti.  

 In unele cazuri, comunicarea cu strainatatea sau relatiile care se desfasoara dincolo de granita pot sa-ti aduca noroc. Astrele te vor ajuta, fie ca este vorba despre deschiderea unor usi, de o promovare profesionala sau accesul la o terapie, o interventie medicala. Vestile bune vin de la rude/prieteni din strainatate sau dinspre institutiile oficiale cu care ai intrat in contact.

 Luna iti este un bun aliat in zilele de 21 si 22 decembrie, cand te moblizeaza, iti da initiativa, ambitie si chiar o doza de aroganta, desi alte planete se pregatesc sa-si ia „tributul” de la comportamentul tau din trecut.

TaurTaur (21 aprilie – 21 mai)

Tu, nativ din zodia Taurului, vei avea incepand cu ziua de 21 decembrie, cand are loc Solstitiul de iarna, patru saptamani de sustinere de la Soare si vei avea posibilitatea sa iti sedimentezi ideile, sa iti consolidezi opiniile, sa iti revizuiesti atitudinea in asa fel incat sa fii pregatit pentru o decizie o,portanta, o schimbare sau un proiect pentru care trebuie sa faci un efort.

Continua sa fie insa complicata problema banilor, fie din cauza unor  persoane care intervin, fie din motive de legislatie sau din cauza unor restrictii, iar asta te consuma nervos, iti da dureri de cap. Ramane activ spatiul tensiunilor, al nemultumirilor si conflictelor parteneriale si, implicit, patrimoniale, iar de aici, acutizarea unor afectiuni cardiace, marirea tebsiunii arteriale si alte afectiuni pe care daca nu le tratezi, s-ar purea complica.

Daca este vorba despre conflicte si neintelegeri cu asociatii dintr-o firma,  atunci conflictele se restrang asupra beneficiilor si patrimoniului care poate fi speculat, furat sau in mod sensibil limitat si micsorat. Daca este vorba de partenerul de viata pot sa apara, fie in aceasta saptamana, fie pana la sfarsitul acestui an, o serie de episoade care presupun delimitari, partaj  judiciar, despartiri care se asociaza cu cearta pe bunuri. Incrancenarea poate fi mare si poate nejustificata tinand cont de acte, de legislatie, de evidenta sau de consideratiile morale.

GemeniGemeni (22 mai – 21 iunie)

Daca te-ai nascut in zodia Gemenilor, saptamana aceasta poate fi destul de problematica in plan personal. Poti fi lezat, atacat, cu atat mai mult cu cat esti vulnerabil din punct de vedere fizic, mental, intelectual si chiar din punct de vedere imunitar.

Au loc rascoliri marcate de nefericire, se produce o schimbare a starilor interioare care, uneori, frizeaza patologicul. Treci cu usurinta de la ras la plans si invers, te simti bine cateva ore si apoi simti ca esti cerul se prabuseste asupta ta, devii nemultumit, iritat, plin de revolta si furie. Relatiile parteneriale sunt primele care sufera de pe urma acestor convulsii interioare.

Te „aprinzi” cu usurinta si cu greu iti regasesti linistea, nu te poti stapani, nu ai rabdare sa asculti si de acea risti sa dai raspunsuri gresite, de aceea bunele intentii s-ar putea transforma in neputinta.

Din punctul de vedere al sanatatii nimic nu e nou, de doua luni se apstreaza aceleasi aspecte si, din nefericire, raman valabile riscurile unor afectiuni de sezon ca si al unor tulburari endocrine, hormonale, iar psihic te simti epuizat, fragil si neajutorat.

Se fac simtite si unele probleme de natura financiara care te vor marca, te pot epuiza. Pot aparea anumite bariere in ceea ce priveste recuperarea unor bunuri sau amanari in privinta unui castig in care iti pusesesi speranta .

RacRac (22 iunie – 21 iulie)

Tu, nativ din zodia Racului, te confrunti in aceasta saptamana cu anumite probleme de orgoliu privind o demnitate, de principialitate, de legislatie sau de atitudine. Te simti tracasat, iritat, poate chiar exasperat la un moment dat. Cu toate acestea, daca vei sti sa profiti asa cum trebuie de sprijinul Soarelui care se va face sintit pe 20 decembrie, vei inrfegistra si beneficii. Inarmeaza-te cu radare si vei fi sprijiit de configuratiile astrale ce se formeaza, sa-ti recapeti rezistenta fizica si psihica de care ai nevoie in aceasta perioada. Este total neindicat abandonul, iar notiuni precum cedarea, concesia, inhibarea, teama si interdictia interioara trebuie sa dispara din mintea ta.

Importante sunt in aceasta saptamana si aspectele legate de sanatate. Pot aparea disfunctii la nivelul perceptiilor, al judecatii, al logicii. Vei deveni  subiectiv, patimas, iar intr-o anumita conjunctura astrala, care tine si de harta personala, se pot crea chiar dezechilibre, momente de depresie, de deznadeje, de aceea, cumpatarea si spre echilibrul interior sunt esentiale.

Tot felul de idei, care mai de care mai strambe si mai nocive, dar si mai mincinoase, atentie, vin spre tine. Fereste-te de tot felul de false informatii si de avertismente, de asa-zisii prieteni care mai mult te incurca sau care, fara sa-si dea seama, lucreaza in detrimentul tau!

LeuLeu (22 iulie – 22 august)

Pentru tine, nativ din zodia Leului, saptamana aceasta aduce placeri. Unele dintre ele tin de arta culinara si esti pregatit sa-ti oferi pranzuri sau cine sofisticate, cu ingrediente exotice, cu produse scumpe, sofisticate, stropite din belsug cu vinuri rafinate. Este un semn al unor placeri distilate, al rafinamentului sau al unor placeri estetice, senzoriale, gustative care se dezvolta intr-un mediu select, intr-un anturaj care iti face placere si te apropie de oameni care la randul lor se dedica acum distractiei, placerilor si rafinamentului intelectual.

Saptamana este interesanta si daca ti-ai propus sa faci cuceriri, mai ales daca esti barbat. Toate acestea pot fi insa costisitoare , iar in anumite situatii ar putea provoca unele enervari, mai ales daca o persoana catre care ti-ai concentrat intereul se arata atrasa de altcineva din anturaj.

Bucuriile despre care am vorbit pot fi insa umbrite de sarcini de serviciu majore, de sedere la locul de munca peste program, de un efort in plus pentru a face fata unor zile libere, pentru care va trebui sa faci un efort deosebit pentru a  rezista. Muncesti mai mult, ti se directioneaza sarcini suplimentare, esti nevoit sa tii locul sefului si sa-ti asumi anumite responsabilitati, iar toate acestea presupun un consum fizic si nervos accentuat, un consum mare de energie.

FecioaraFecioara (23 august – 22 septembrie)

Tu, cel nascut in zodia Fecioarei vei avea o saptamana incarcata de  probleme familiale, sociale si profesionale, dar acestea vor avea un caracter pozitiv, astrele fiind prietenoase cu tine in aceste zile. Stai bine din punct de vedere al sanatatii si ai energia si capacitatea fizica si psihica de a obtine un succes in pofida tuturor dusmanilor si oprelistilor. Poti primi un premiu, un castig financiar sau te alegi cu o numire intr-o functie, desi nu vor lipsi contestatiile si opozitia.

Pot fi necesare si unele depasari nepremeditate, in mare parte nedorite, legate de casa, gospodarie sau de situatia in care se afla rudele apropiate, inclusiv parintii. Poate fi vorba si despre scurte deplasari in strainatate cu  caracter de urgenta, care te obliga sa-ti schimbi orarul si reperele unei saptamani, pana nu de mult batuta in cuie in agenda de lucru.

Soarele iti devine aliat odata cu Solstitiul de iarna din 21 decembrie, favorizand tot ce este legat de creatie, imaginatie, inteligenta si sensibilitate creatoare. Duci la bun sfarsit un proiect, pui bazele unui demers pe termen lung, muncesti mai cu spor.

Fie ca esti femeie sau barbat si oricat ai fi de ocupat, nu va lipsi din viata ta nici o poveste frumoasa de dragoste, care te va acapara si te va ajuta sa privesti sfarsitul de an cu mai mult optimism.  

BalantaBalanta (23 septembrie – 22 octombrie)

Conotatia astrala a acestei saptamani este bogata in evenimente pentru tine, nativ din Balanta, si nu este intotdeauna atat de confortabila pe cat ti-ar dori-o. Uneori ea se poate asocia cu un ghinion sau cu o situatie neprevazuta care iti depaseste puterile si capacitatea de coordonare sau rezistenta fizica si psihica de a face fata unui stres atat de mare. In preajma zilei de 22 decembrie, mai ales daca esti elev, stufent sau ai de dat un examen, s-ar putea sa fii dezamagit de reactia unor persoane in care aveai incredere sau sa te confrunti cu un abuz de autoritate ori cu incompetenta unora dintre cei care sunt in postura de a da un verdict sau de a pune o nota, ceea ce te va enerva foarte tare.

 Dupa 21 decembrie ai parte si de problemele celor din familie, de anumite corvezi carora va trebui sa le faci fata, sa-ti gasesti timp, bani, rabdare si fizica ori psihica la efort, la stres, la necazurile acelora. Trebuie sa gasesti  resursele interioare si suficient de multa mobilitate pentru ca sunt chestiuni batute in cuie. Unul dintre parinti este tintuit la pat, o situatie este de nerezolvat de azi pe maine, are nevoie de mult timp, de multi bani sau de o perioada lunga pentru a se rezolva in concordanta cu legislatia si mersul institutiilor care trebuie sa decida, sa hotarasca si sa rezolve intr-un fel o chestiune care ii priveste pe parintii sau familia ta. Nu sunt motive de bucurie, ci dimpotriva, ai parte de stres si de enervare.

ScorpionScorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Treci printr-o perioada de maxima seriozitate, de inflexibilitate si corectitudine in gandire si in decizii, nativ din Scorpion, iar aceasta atitutdine te va caracteriza timp de aproximativ o luna de zile si nu va fi usor suportata de o serie dintre cei care se afla in preajma ta. O serie de persoane ar putea sa nu inghita cu usurinta o astfel de atitudine corecta, care nu cunoaste si nu vrea sa inteleaga „dreptul” omului la a se abate de la drumul drept.

In cazul in care esti o persoana obisnuita si nu detii o pozitie sociala importanta, problemele se pot manifesta la nivelul familei, pentru ca tu vei avea tendinta sa devii arogant, ostentativ prin felul in care-i corectezi pe altii sau iti etalezi cunostintele si nu esti deloc o fiinta dragalasa si blanda, asa cum si-ar dori cei din jurul tau. De aceea, sa nu te miri daca multi te vor evita si chiar acum, in prag de sarabatori, ramai singur cu aroganta ta si chiar cu anumite probleme financiare care te preseaza. Nu te lasa ademenit de o promisiune de castig prin speculatii, pentru ca s-ar putea finaliza cu o sanctiune penala!

Mai bine ti-ai canaliza energia catre anumite semnale pe care ti le da organismul in legatura cu o afectiune mai veche. Ia-ti medicamentele, fa-ti analize si respecta indicatiile medicului daca vrei sa nu-ti petreci sarbatorile pe un pat de spital!

SagetatorSagetator (22 noiembrie – 21 decembrie)

Tu, cel nascut in Sagetator, beneficizi de protectia planetei Venus care desi nu-ti aduce prea multe beneficii imediate, are un impact pozitiv, poate chiar  decisiv asupra sanatatii tale fizice si mentale.

Micul benefic vine cu o anumita reasezare de sine, beneficiu trupesc, vindecare, calmare a spiritului, natura optimista, vesela si generoasa, chef de excursii, dorinta de miscare, de contacte umane, de schimburi de idei, de experiente placute, de distractie si veselie. Ce poate fi mai minunat acum, inainte de sarbatori?

Partea mai complicata vine insa dinspre relatiile amestecate, mai mult tumultoase si tulburi, difuze, pe care trebuie sa le suporti intr-o relatie parteneriala, fie ca vorbim despre afaceri, locul de munca sau casnicie. Pe de alta parte, intr-o relatie cu partenerii de afaceri se poate vorbi de pacaleala, poate chiar furt cu acte in regula, tot felul de hartii mincinoase, care ar dovedi cheltuieli care in realitate nu au fost facute, sume care nu sunt acelea daca se face o verificare riguroasa. Atentie mare pentru toti cei care desfasoara activitati comerciale! Inarmeaza-te cu rabdare si cu tenacitate in a sustine adevarul, in a-l apara si in a alunga toate tentativele de masluire a realitatii.

Este o perioada in care, din pacate, oamenii incorecti au destul de multe sanse, au spor asupra celor care s-au nascut in semnul Sagetatorului.

CapricornCapricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

Problemele de familie vor reprezenta o preocupare in plus sau o greutate existentiala, pentru tine, nativ din Capricorn, dar nota generala a acestei saptamani este legata de propria ta sanatate. Planeta Venus iti marcheaza Casa Sanatatii, mai ales a bolilor lungi si cronice, dar vine cu o serie de predispozitii favorabile pentru ameliorare, vindecare rapida, insanatosire si mai ales pentru schimbarea atitudinii, a mentalului fata de boala, suferinta, durere, spima de necunoscut, de tratament. Incepand cu aceasta saptamana, toate elementele care te-au scos din sarite, te-au epuizat cu privire la evolutia unei boli sunt acum pe cale sa se risipeasca. Asta nu inseamna ca un motiv real, existent, justificabil prin analize dispare, dar in general nota este de mai bine. Daca te-ai confruntat doar cu discrete afectiuni de moment, lucrurile vor avea o evolutie mai blanda.

Incepand cu 21 decembrie, Soarele intra in zodia ta, aducand cu el sustinere energetica, posibilitate de insanatosire, stabilitate mentala, intelectuala, forma fizica buna. Va fi ajutat si de Marte, care timp de cateva saptamani va trimite catre tine raze de energie, de revigorare si regenerare fizica, de rezistenta la efort. Exista si posibilitatea sa ai anumite reactii transante fata de o decizie terapeitica sau fata de un medic; poti sa nu accepti un tratament, o interventie chirurgicala care ti se recomanda. Este bine sa analizezu totul cu calm si sa nu te lasi condus de anumite resentimente!

VarsatorVarsator (20 ianuarie – 18 februarie)

Tu, nativ din Varsator, ai parte de prieteni multi si sonori, pusi pe petreceri, care reusesc in anuite momente sa te didtraga de la preocupari obositoare, dar alteori nu fac decat sa te irite si mai tare si chiar sa intri intr-o criza sentimentala daca nu-ti cenzurezi reactiile.

Treci printr-o perioada dificila din punct de vedere afectiv si emotional, te simti abandonat si chiar tradat de iubit/iubita, de prieteni si chiar de anumiti membri din familie si chiar de copii, care iti dau motive de ingrijorare. Ai vrea sa sari in ajutorul copilului, sa faci ceva, sa intervii, dar lucrurile par complicate si singura solutie pe care o ai la indemana veghea asupra evolutiei situatiei,  grija, suferinta, tristetea, suspinul si nemultumirea cu privire la ceva de se petrece in viata unui fiu sau a unei fiice, la o problema de sanatate sau la o situatie dificila prin care trece.

Incepand cu 21 decembrie Soarele va intra in Capricorn, in Casa bolilor lungi si cronice, rascolind tot ceea ce inseamna afectiune ereditara, tot ceea ce reprezinta suferinta karmica si tot ceea ce tine de structura inferioara, fie una psihica, ce din punct de vedere astral, reprezinta un moment de disconfort perceput ca o boala, un stres sau o afectiune cu adevarat clinica. Nu strica sa-ti faci un control medical, niste investigatii sau analize care te vor ajuta sa afli ce se intampla cu organismul tau si sa iei masuri…

PestiPesti (19 februarie – 20 martie)

Tu, nativ din zodia Pestilor ai parte in aceasta perioada de satisfactii si bucurie sociala si profesionala, de lauda, admiratie si pretuire, premii si bani, notorietate si usurinta in a obtine ceea ce-ti doresti dintr-o perspectiva sociala, poate chiar si politica. In plus, gasesti timp si resurse sa-ti rezolvi unele probleme de sanatate pe care le-ai tot amanat.

In perioada 17-23 decembrie se observa pe cerul tau astral si unele probleme care vin dinspre familie, gospodarie si domiciliu, pe principiu alternativ, adica unele se rezolva iar altele se complica, unele incep sa dispara din campul atentiei, altele devin acaparante sau se instaleaza sub forma unui accident casnic neprevazut care poate presupune o avarie a carei remediere inseamna un disconfort  destul de greu de suportat in aceasta perioada.

Este o perioada in care, in ciuda sarbatorilor, nu prea ai chef de veselie si prietenie, simti nevoia sa ramai singur, sa te odihnesti si sa meditezi asupra unor decizii pe care trebuie sa le iei atat in legatura cu propriul tau organism cat si cu manifestarile exterioare pe care le consideri necesare.

Simti nevoia sa te izolezi, respingi multe dintre ofertele care vin dinspre altii, fie ca sunt bune su rele. Treci printr-un moment de autodeterminare interioara si exterioara, vrei sa dormi cand iti este somn si organismul iti permite acest lucru, nu vrei ca cineva sa-ti faca programul. Uneori este suficient sa arunci o privire pentru ca ceilalti sa se vestejeasca in entuziasmul lor facil…


Categorii: Horoscop

Adaugati un comentariu


 

*