Adriana Pistol, numită secretar de stat în Ministerul Sănătății, iar buzoianul Alexandru Stoica, la Ministerul Dezvoltării

31 decembrie 2021 | 0 comentarii |

Premierul Nicolae Ciucă a semnat deciziile privind numirea în funcţie a unor secretari de stat la Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Dezvoltării.

 

Adriana Pistol

În ultima ședință de Guvern din 2021, prim-ministrul Nicolae Ciucă a decis numirea a cinci noi seretari de stat, între care se numără şefa Centrului Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol, care a fost numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Conf. univ dr. Adriana Pistol este absolventă a Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, promoția 1988, în perioada 1991-1994 a fost medic rezident, iar în 1994, a devenit medic specialist epidemiolog. După 5 ani a ajuns medic primar epidemiolog, iar în 2004, a obținut titlul doctor în știinţe medicale.

În aprilie 2020, ministrul Nelu Tătaru a numit-o președintă a Comisiei științifice speciale anti-Covid a Ministerului Sănătății. De-a lungul carierei a deținut mai multe funcții de conducere, între care Şef serviciu supraveghere boli transmisibile – Direcţia Generală de Sănătate Publică – Ministerul Sănătăţii (2002-2004), Director General – Institutul Naţional de Sănătate Publică (ianuarie 2010 – iunie 2014), Director Centrul Naţional pentru Supraveghere şi Controlul Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (2005 – prezent).

 

Alexandru Stoica

Între secretarii de stat numiți de premieul Nicolae Ciucă, la final de an, se numără și Marcel-Alexandru Stoica, administratorul public al judeţului Buzău, care revine la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației condus de Cseke Attila, după ce, în perioada 2017-2019, a mai ocupat funcția de subsecretar de stat la același minister, după care a făcut parte din aparatul tehnic al Consiliului Județean Buzău.

Alexandru Stoica are 31 de ani, este inginer și a fost ales consilier județean la alegerile locale din 2020, pe listele PSD. Imediat după alegeri a renunțat, însă, la această poziție, pentru a putea ocupa funcția de administrator public al județului. În prima ședință a noului Consiliu Județean, președintele Petre Emanuel Neagu anunța că „l-am numit pe domnul Alexandru Stoica în funcția de administrator public al județului”.

Odată cu cei doi, Florian Lixandru a fost numit secretar de stat în Ministerul Educaţiei, iar Roxana Mînzatu, la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Fostul jurnalist Cristian Vasilcoiu, fost consilier în mandatul Olguței Vasilescu, revine la Ministerul Muncii, în funcţia de secretar de stat. Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial.


Adaugati un comentariu


 

*