Atentie la medicamentele homeopate din China!

20 aprilie 2013 | 1 comentariu |

Un cunoscut medicament chinez obtinut din plante, recomandat pentru tratarea migrenei, recomandat frecvent si in Romania, ar putea fi fatal, avertizeaza oficiali medicali britanici.

 

Aconitum napellus

Homeopatia cucereste, pe zi ce trece, tot mai mult tgeren in tratarea unor afectiuni mai grave sau mai usoare, tratamentele de acest fel fiind recomandate pentru ca sunt mai ieftine, dar mai ales spunandu-se ca nu au efecte secundare. Se pare insa ca de la bunele intentii s-a ajuns la risc, asa cum sustin oficiali medicali britanici, citati de dailymail.

Medicamentul Zheng Tian Wan este nelegiferat, insa disponibil in Marea Britanie, fiind asociat cu complicatii serioase pentru sanatate, precum si cu decesul celor care il administreaza. Planta din care este facut acest medicament contine substanta aconit, considerata toxica pentru inima si sistemul nervos. Planta a fost botezata in trecut in Grecia antica „Regina otravurilor”.

Aconitum este remediul acut cel mai des prescris in homeopatie si in Romania. El face parte din regnul vegetal si este obtinut din planta omag (aconitum napellus), al carei suc este mortal.  In istorie, a fost folosit drept  otrava pe varful sagetilor razboinicilor.

Creatorii homeopatiei au folosit insa planta ca un remediu pentru febre si afectiuni acute cu durere severa. Acest remediu este utilizat la debutul guturaiului si al tusei, in boli oculare si faringiene, cu simptome de inflamatie si infectie. Aconitum este recomandat in stari de frica si anxietate insotite de atacuri de panica, amorteli si furnicaturi in corp.

Oficialii britanici atrag insa atentia ca produsul care contine aceasta substanta ar putea avea efecte adverse devastatoare, chiar fatale pentru anumite categorii de pacienti. Nu dau insa si argumente suficiente pentru a-si sustine teoria, iar homeopatii vin cu contraargumentul ca si veninul de sarpe sau de albina poate fi mortal in cazul in care omul intra in contact direct cu el, insa prelucrat si dozat corespunzator in anumite medicamente face minuni pentru sanatate.

Homeopatia isi trage esenta din lumea orientala si este vazuta ca o practica medicala alternativa. Ea nu se studiaza la nici o facultate de Medicina, iar cei care o practica, cat si legislatiile in vigoare din sanatate, recunosc ca homeopatia nu este recunoscuta legislativ ca specializare universitara.



Comentarii (1)

  1. Bozena Sawa spune:

    O planta folosita in unele tratamente medicale. In ceea ce parte din China? Cineva trebuie sa fi descoperit calitatile sale medicale. Cine?

Adaugati un comentariu


 

*