Copii cu malformatii faciale, operati gratuit

20 aprilie 2013 | 4 comentarii |

O echipa de medici americani va efectua, la Spitalul Clinic de Urgenta Craiova, cel putin 100 de interventii chirurgicale, in cadrul unui proiect demarat de „Women for World Health”.

 

In contextul in care Ministerul Sanatatii a taiat fiecare leu cu care s-ar fi putut trata o carie sau o alta problema stomatologica la un copil din Romania, o echipa de medici americani va opera peste 100 de copii romani cu malformatii faciale, gratuit, in perioada 17-26 mai, in cadrul Sectiei de Chirurgie Pediatrica, Chirurgie Plastica si Chirurgie Oro-Maxilo Faciala din cadrul Spitalul Clinic de Urgenta nr.1 din Craiova, indiferent de localitatea de domiciliu.

Potrivit medicului Andrei Zavate, care se ocupa de inregistrarea solicitarilor venite de la parinti si medici de pe intreg teritoriul Romaniei, vor fi efectuate corectii pentru malformatii faciale, cum ar fi despicaturi de buza, despicaturi de palat (cerul gurii), operatii de corectie a diverselor atitudini vicioase de la nivelul capului, mainilor si picioarelor cauzate de cicatrici dupa arsuri intinse si profunde, malformatii congenitale ale mainii. „Initial, colegii din America s-au oferit sa faca 100 de astfel de interventii in cele 10 zile cat vor opera in Romania, dar pana acum avem 150 de solicitari si speram sa avem sansa sa rezolvam problemele mai multor copii”, a declarat dr. Zavate, unui post de televiziune local, lasand sa se inteleaga ca lista nu a fost inchisa, iar daca vor exista si alti copii cu probleme deosebite, vor fi inregistrati.

Din echipa de americani care vine la Craiova pentru a efectua aceste interventii chirurgicale de corectie a unor malformatii faciale fac parte doi medici chirurgi plasticieni, doi medici ATI, doi medici pediatri, sase asistente medicale specializate in chirurgie plastica, patru coordonatori de proiect, un traducator si cativa voluntari ai ONG-urilor care suporta financiar aceste interventii.

Informatii cu privire la problema de sanatate a copilului pot fi transmise la telefonul 0742.486.732 sau la adresa de e-mail: azavate@gmail.com, pentru a fi preluate de dr. Andrei Zavate, medic in cadrul Sectiei de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica a SCJU Craiova.

Proiectul a fost demarat de organizatia „Women for World Health“ din SUA si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, cu sprijinul Rotary Craiova, Rotary Craiova Probitas, Rotary Irvine USA, Children Aid and Development si Fundatia Gazeta de Sud.


Categorii: Actual, Medici, Spitale

Comentarii (4)

 1. P. Bejan spune:

  Datorita acestor doctori minunati fratiorul meu a primit a doa sansa pentru viata. Ei sunt ingeri pamantesti carora niciodata le nu putem fi destul de recunoscatori, asa precum ar merita.

 2. Lyz Ette spune:

  Bravo, tot respectul!

 3. Maria Novart spune:

  Tot respectul pentru asemenea oameni!

 4. N. Oprea spune:

  Foarte frumos si benefic ptr. noi!

Adaugati un comentariu


 

*