Banca Transilvania are 500 milioane de euro in private banking

11 iunie 2012 | 0 comentarii |

Banca Transilvania anunta ca are deja 1.800 de clienti de private banking, segment la care au acces doar investitorii cu fonduri de peste 100.000 euro. Tendinta din ultimii ani a romanilor de a se orienta spre branduri autohtone consacrate, dupa cum sustin oficialii bancii, a condus la cresterea valorii segmentului de privat banking la peste 480 de milioane de euro.

Criza economica marcanta inregistrata de pietele financiar-bancare internationale in ultimii ani i-a determinat pe investitorii romani sa prefere marcile autohtone, iar incertitudinea relativ ridicata a pietei bancare romanesti a determinat clientii BT sa isi mentina economiile in depozite.

 Anul trecut, Banca Transilvania a crescut cu 15 procente pe private banking, iar in acest an se estimeaza o crestere de 20%, ca volum si valoare a activelor administrate.

Banca Transilvania (TLV) a inchis primul trimestru din 2012 cu un profit net de 91,8 milioane lei, in crestere cu 73% fata de perioada similara a anului trecut.

Banca este evaluata la 1,56 miliarde lei (350 milioane euro), avand in vedere cea mai recenta cotatie a tilurilor TLV pe Bursa.

 

Divizia pentru Medici, un private banking veritabil

 

Banca Transilvania  este lider pe segmentul medical, cu o cota de piata de peste 30 la suta. Echipa Diviziei Pentru Medici este formată din 80 de specialişti din domeniul bancar si medical, care deservesc peste 20.000 de clienti medici si cabinete medicale, valoarea creditelor plasate catre acesti clienti ridicandu-se la peste 130 de milioane de euro. Reteaua DPM este formata din unitati 9 agentii dedicate colaborarii cu medicii, iar oferta sa este promovata in toate cele 520 de unitati ale BT.

Divizia Pentru Medici a fost lansata in 2007, marcand astfel inceputul unei relatii solide cu comunitatea medicala din Romania. In acest an, pentru a-si extinde oferta dedicata medicilor antreprenori, BT a achizitionat pachetul integral de actiuni de la compania Medicredit Leasing IFN SA.

Banca Trasilvania este una dintre pricipalele institutii financiar-bancare din Romania, dispune de capital majoritar romanesc, iar Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) detine 15 procente din capitalul social, fiind actionar semnificativ.

Este prima institutie bancara din Romania cotata la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), in anul 1997. Activitatea bancii este organizata pe patru linii principale de afaceri – persoane fizice, IMM, companii mari, respectiv Divizia pentru Medici – pentru care banca are produse si servicii specifice.


Categorii: Business, Financiar

Adaugati un comentariu


 

*