Banca Transilvania si-a deschis sucursala in Italia

5 ianuarie 2014 | 1 comentariu |

Banca.-Transilvania-P.PinuluiMii de medici si asistenti medicali romani si-au anuntat intentia de a-si deschide conturi la singura banca romaneasca din Italia, odata cu inaugurarea sucursalei BT din Roma,  destinata atat persoanelor fizice, cat si companiilor.

 

In prima zi lucratoare a acestui an, repectiv, 3 ianuarie, Banca Transilvania a inaugurat, la Roma, prima sucursala a unei banci romanesti din peninsula. „Decizia extinderii Bancii Transilvania in Italia are la baza numarul mare de romani din Roma: aproximativ 200.000, respectiv circa 10.000 de companii ale reprezentantilor comunitatii romanesti din zona”, au declarat reprezentantii bancii, dupa sedinta Adunarii Generale a Actionarilor din 30 aprilie 2013, cand s-a decis deschiderea unei sucursale a Bancii la Roma.

Clientii Sucursalei Italia au la dispozitie intreaga oferta a Bancii Transilvania: depozite, credite, BT24 Internet Banking si Mobile Banking, carduri, transferuri de bani, serviciul SMS Alert, Direct Debit, posibilitatea achitarii facturilor pentru furnizorii din Romania, iar pentru primii sai clienti, oferta BT cuprinde, pana la finalul lunii martie a.c., trei pachete de produse gratuite.

Adresa unitatii BT este Via Baldo degli Ubaldi nr.184 B, iar programul este de luni pana vineri, intre orele 8.00 si 16.30, iar sambata, intre 8.30 si 11.30.

 

zanul btCampania Banca Transilvania–Italia are ca headline „Ciao, am ajuns la Roma!”, avandu-l ca protagonist pe Zanul BT, personaj folosit de banca atat in reclame, cat si in social media, pentru comunicarea corporativa non-conventionala.

Cu prilejul deschiderii noii sucursale, Horia Ciorcila, presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Transilvania, a declarat ca „Extinderea in strainatate este o oportunitate de business pentru banca noastra. Relatiile romano-italiene si strategia pe care o avem pentru BT Italia vor contribui, cu siguranta, la cresterea organica a bancii“.

Detaliile ofertei BT Italia sunt prezentate inclusiv pe site-ul bancii, in cadrul unei pagini dedicate, www.italia.bancatransilvania.ro . In plus, BT prezinta, tot online, povestea extinderii sale in Roma – de la idee, la deschiderea sucursalei – in cadrul paginii Hot Topic BT Italia: http://www.bancatransilvania.ro/bt-social-media-newsroom/hot-topic-italia/ .

Concomitent cu politica de dezvoltare in Italia, BT a decis inchiderea celor doua sucursale pe care le detinea in Cipru.

 

bacaTransilvaniaBanca Transilvania este in top trei cele mai mari banci din Romania, in functie de active, cu o cota de piata de 8,5%, activitatea sa fiind organizata pe patru linii principale de business: Persoane fizice, IMM, Companii mari si Divizia pentru Medici. Banca Transilvania are peste 6.000 de angajati, o retea formata din 550 de sedii si 1,65 de milioane de clienti activi. BT este prima banca din Romania care a fost cotata la Bursa de Valori Bucuresti, in 1997, iar pe primele 9 luni ale anului trecut a raportat un profit net de 240,23 milioane de lei (54,4 milioane euro) si o crestere a activelor totale cu 2,4% (30,28 miliarde de lei). Strategia sa este sustinuta de actionari puternici, printre care Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detine 15% din capitalul social al bancii. Datorita rezultatelor obtinute in 2013, BT a fost desemnata de revista Piata Financiara „Banca Anului 2013”.

 Comentarii (1)

 1. Buzoianul spune:

  Banca stie ce face… guvernul nu..
  Deschiderea unei afaceri se face in baza unui studiu de fezabilitate.
  Banca a vazut ca sunt multi romani in Italia dar de asemeni vede cum guvernul nostru isi bate joc de cadrele medicale, care sunt obligate sa emigreze.
  Probabil ca in curand, ”cu ajutorul guvernului”, va deschide si sucursale in Franta, Germania, etc.
  Banca gandeste corect, guvernul ba…

Adaugati un comentariu


 

*