Capital: GHID PRACTIC: Cum sa nu mori de epuizare la locul de munca!

2 decembrie 2012 | 0 comentarii |

Angajatii sau antreprenorii care-si sacrifica viata personala in favoarea slujbei ori afacerii au sanse mari sa constate, atunci cand vor trage linie, ca nu ies deloc pe plus.

 

Esti unul dintre acei oameni din spatele calculatorului care munceste si 13 ore pe zi din dorinta de a ajunge in varful carierei sau pur si simplu pentru a face cat mai multi bani? Exista multe carti si tot mai multi specialisti care spun ca sunt lucruri mai importante decat acestea. Cea mai recenta este Musai List.

22 aprilie 2007: Raluca Stroescu, manager de audit la Ernst&Young in varsta de 31 de ani, a fost gasita moarta in locuinta ei. Avea calcula­torul deschis si niste dosare de serviciu in brate. Sub presiunea unor deadline-uri, tanara a muncit, aproape non-stop, luni de zile, de dimineata pana noaptea tarziu, fara week-end-uri si sarbatori legale. Atunci s-a vorbit si s-a scris, pentru prima oara in Romania, despre „moarte prin prea multa munca”.

Martie 2010: Carmen Ramona Ciciu, in varsta de 36 de ani, programator la Ipsos Interactive Services, s-a prabusit, in stop cardio-respirator, in fata calculatorului de pe biroul ei. A murit cateva zile mai tarziu, din cauza unui edem cerebral, pus pe seama stre­sului.

Noiembrie 2009: Directorul de distributie de la Realitatea- Catavencu, Alexandru Miristea, de 33 de ani, a murit la volanul masinii. Grabit si obosit, ca intotdeauna, managerul- kamikaze, cum l-a numit presa, a facut stop cardio-respirator.

Mai 2009: Seful celui mai mare magazin Orange din Arad, Madalin Groza, de 32 de ani, a murit din cauza unui anevrism cere­bral, accentuat de presiunea de la locul de munca si de programul prelungit.

Tocmai cand i se pregatea promovarea, pen­tru atasamentul fata de locul de munca, Irina Ticu, de la Delhi Ineu, a murit, doborata de oboseala, la serviciu, in mijlocul colegilor.

Octavian Pantis, trainer specializat in Time Management, este unul dintre specialistii care spun tare si raspicat ca viata trebuie traita. Ca viata nu inseamna numai munca. Si ca timpul nu se masoara numai in 8 ore pe zi/munca sau chiar 12 ore.

Musai List este cartea care ne va invata pe fiecare dintre noi cum sa obtinem mai mult din cea mai importanta resursa pe care o avem la dispozitie – timpul, cum sa muncim mai inteligent si mai cu folos si, nu in ultimul rand, cum sa traim o viata relaxata si plina de bucurii.

Citeste articolul integral in Capital


Categorii: Companii, Jobs, Mass-media

Adaugati un comentariu


 

*