Clinica medicala mobila pentru persoanele fara adapost

18 decembrie 2015 | 0 comentarii |

Proiectul a fost lansat de Aramata Salvarii in Romania, iar de serviciile voluntarilor vor beneficia, gratuit, peste 300 de persoane fara adapost sau care locuiesc in adpaosturi improvizate.

 

armata salvariiO clinica medicala mobila va circula, incepand din aceasta saptamana, pe strazile Capitalei, pregatita sa acorde in orice moment ingrijiri medicale, in primul rand persoanelor fara adapost, dar si celor aflate in situatii sociale deosebite. Este vorba despre un serviciu nou, lansat ieri, in cadrul unui program pe care Armata Salvarii il desfasoara in premiera pentru Romania.

Armata Salvarii este o organizatie umanitara internationala care activeaza in 127 de tari, Romania aflandu-se de 16 ani pe lista statelor care beneficiaza de actiunile caritabile ale acesteia. Pana in prezent, organizatia a deschis mai multe centre pentru persoane defavorizate in Bucuresti, Ploiesti, Iasi si Craiova, iar ieri a lansat un nou serviciu medical in sprijinul acestei categorii de persoane. Prima clinica medicala mobila a Armatei Salvarii este proiect finantat din granturi norvegiene, tara in care organizatia umanitara este foarte cunoscuta si se bucura de un respect deosebit, dupa cum a precizat si ambasadorul Norvegiei, Tove Bruvik Westberg, prezent la festivitatea de lansare.

 

Milica Alexa

Milica Alexa

Finanatarea norvegiana este asigurata pana in luna aprile 2017, in cadrul programuluiCombaterea Saraciei in Romania”, prin care au mai fost asigurate si alte granturi in domeniul Sanatatii. Coordonatorul clinicii mobile este Milica Alexa, o mai veche colaboratoare a Armatei Salvarii in proiectele sociale derulate in Romania. Aceasta a precizat ca este vorba despre o ambulanta sociala care va patrula in zilele de luni, miercuri si joi, intre orele 18.30 si 00.30 pe strazile Capitalei, acordand ajutor tuturor oamenilor aflati in dificultate pe care ii va intalni.

„Este o echipa mobila, o ambulanta sociala, care se deplaseaza trei seri pe saptamana. Noi lucram in urgenta sociala cu cei mai dezavantajati social, cu cei care nu sunt asigurati medical. Incercam sa acoperim tot ce intalnim pe strada, adica batrani fara adapost, chiar consumatori de droguri. Le oferim asistenta medicala primara, asistenta sociala si ajutor punctual”, a declarat Milica Alexa, mentionand ca  echipa clinicii mobile este formata dintr-un asistent medical care este si sofer, un medic si un asistent social.

 

oamenii straziiSe estimeaza ca peste 300 de persoane fara adapost sau care locuiesc in adaposturi improvizate vor beneficia gratuit de serviciile oferite de echipa acestei clinici, 15 la suta dintre aceste persoane defavorizate fiind copii. Initiativa este binevenita, mai ales in acest moment al anului cand temperaturile scazute constituie cea mai mare amenintare pentru oamenii strazii, iarna fiind sezonul in care multi dintre ei ajung la spital cu degaraturi, in unele cazuri medicii fiind nevoiti chiar sa le amputeze membrele. Cunoscand zonele prin care aceste persoane „isi fac veacul” si problemele cu care se confrunta, membrii echipei clinicii mobile se vor deplasa la fiecare iesire prin aceste zone si se vor asigura ca cei in cauza nu au probleme serioase de sanatate, le vor acorda ingrijirile necesare sau ii vor trasnsporta la unitatile medicale, daca va fi cazul.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*