CLIPUL SAPTAMANII: Peste viteza luminii

13 septembrie 2015 | 0 comentarii |

logo-clip

 Cat de aproape ar putea fi omenirea de calatoriile spatiale la viteze mai mari decat viteza luminii? Un nou proiect anunta ca acest moment ar putea fi destul de aproape, dar NASA nu confirma!

Proiectul Warp Drive (prezentat in filmuletul de mai jos si pretins a apartine NASA) ar urmari sa construiasca un dispozitiv in stilul celor din Star Trek si se crede ca va crea o bula spatiala in interiorul careia o nava va putea calatori la viteze mai mari decat viteza luminii (FTL), prin dilatarea spatiului din spatele ei si contractarea spatiului din fata ei. Ideea lui este o teorie cunoscuta si cu numele de motorul lui Alcubierre.

Cercetatorii care promoveaza proiectul estimeaza ca o nava cu acest sistem de propulsie ar putea ajunge in numai doua saptamani la sistemul stelar Alpha Centauri – cel mai apropiat de Pamant, aflat la o distanta de 4,22 ani-lumina.

Momentan, NASA nu confirma ca ar are in derulare un astfel de proiect si sustine ca realizarea unui astfel de motor se afla deocamdata la nivel de speculatii.

Dar nici despre bomba atomica nu a aflat lumea decat dupa ce a fost aruncata…

 

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*