CLIPUL SAPTAMANII: Plimbarea reginei la 90 de ani

12 iunie 2016 | 0 comentarii |

quin-elizabeth-ii-imageLa aniversarea varstei sale de 90 de ani, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a plimbat in jurul castelului Windsor, prilej cu care a putut fi vazuta de aproape, de multi londonezi.

Ulterior, alaturi de sotul ei, Printul Philippe, care vineri a implinit 95 de ani, Regina a salutat din trasura regala multimea masata de-a lungul aleii Mall care coboara dinspre palat.

Aniversarea reginei, un eveniment sarbatorit de obicei in privat, a mobilizat cu prilejul implinirii a 90 de ani a suveranei, o multime impresionanta la castelul Windsor, urmata de numeroase manifestari festive si parade. Aproximativ 1.500 de militari in uniforma de parada si 300 de cai au defilat la aceasta ceremonie, denumita “Trooping the colour“. Familia regala, cu prezenta in premiera a printesei mezine Charlotte, nascuta in mai 2015, a asistat apoi la un impresionant miting aviatic, de la balconul Palatului Buckingham.

Astazi, un “street party” urias va fi organizat de-a lungul aleii Mall, in prezenţa a peste 10.000 de participanti, in paralel cu diferite festivitati desfasurate pe intreg teritoriul Marii Britanii. Britanicii apreciaza astfel de momente si participa la ele in numar mare, cu mult entuziasm.

Nascuta la 21 aprilie 1926, regina isi sarbatoreste ziua atat in privat, la data nasterii, cat si in iunie cand, conform traditiei, isi sarbatoreste ziua printr-o ceremonie oficiala, pentru a evita capriciile vremii.

 

In multe monarhii este traditional ca ziua de nastere a suveranului sa fie si sarbatoare nationala. Recent, regele Bhumibol al Thailandei a aniversat 70 ani de la urcarea pe tron, acolo momentul fiind marcat printr-o mare ceremonie religioasa budista!

 

Secvente din filmul evenimentelor de la Londra, la aniversarea Reginei Elisabeta a II-a

 

Printesa Charlot si Printul George, in balconul Palatului Buckingham, urmarind spectacolul aviatic

 

Secvente de la spectacolul de echitatie organizat cu prilejul zilei Reginei, in aprilie.

 


Categorii: Lifestyle, Multimedia

Adaugati un comentariu


 

*