Fructele proaspete, scut impotriva infarctului si accidentelor vascular-cerebrale

12 iunie 2016 | 0 comentarii |

Cercetatorii sustin ca fructele constituie surse majore de antioxidante si impiedica aparitia complicatiilor cardiovasculare ce pot duce la infarct sau accident vascular cerebral.

 

doctor-fructe-sanatateO echipa mixta de cercetatori britanici si chinezi a facut o noua demonstratie a faptului ca fructele proaspete sunt extrem de benefice pentru sanatatea organismului in general si a sistemului cardio-vascular, in special. Acestea au un important efect protector impotriva infarctului de miocard si al accidentului vascular cerebral.

Oamenii de stiinta au efectuat un studiu in care au fost incluse circa 500.000 de persoane cu varste intre 30 si 79 de ani si au cercetat legatura dintre consumul obisnuit de fructe si riscul de accident cardiac si cerebral, luand in considerare parametri precum varsta, fumatul sau consumul de alcool.

S-a dovedit astfel ca aportul zilnic de fructe, fata de un consum slab sau inexistent, reduce cu circa 30 la suta riscul de infarct de miocard si cu aproape acelasi procent pe cel de AVC, indeosebi AVC hemoragic, extrem de periculos, care consta in ruperea unui vas, cu hemoragie cerebrala. In plus, amatorii de fructe proaspete prezinta o presiune arteriala si o glicemie mai bune.

Cercetatorii nu exclud ca si alte elemente care tin de un mod de viata global mai sanatos in randul marilor consumatori de fructe sa intervina, insa apreciaza ca fructele duc la scaderea semnificativa a riscului de eveniment cardiovascular si cerebral major, datorita continutului mare de substante antioxidante.

 

suc_fructe fara zaharImportant este ca fructele consumate sa fie proaspete, cele conservate sau confiate neavand aceleasi proprietati. Este bine ca acestea sa fie cat mai colorate, fiecare culoare avand anuite proprietati care intaresc sanatatea organismului.

Mai trebuie stiut ca cele mai puternice efecte antioxidante le au fructele intens colorate, precum prunele, strugurii negri, murele sau afinele. Pe langa efectul antioxidant, acestea au proprietati tonice, antibacteriene, antiimbatranire si, poate cel mai important in zilele noastre, anticanceroase.

Fructele ar trebui consummate zilnic, ca atare sau sub forma de suc, deoarece au proprietatea de a-i oferi organismului cantitatile necesare de nutrienti care pot preveni bolile grave, precum diverse forme de cancer sau boli cardiovasculare, si carentele nutritionale.

Fructele au, de regula, o valoare calorica mica si de aceea sunt recomandate in curele de slabire, impotriva obezitatii sau persoanelor care vor sa-si pastreze silueta. Consumul regulat de fructe si legume in detrimentul alimentelor bogate in grasimi si zahar, mentine o stare de sanatate buna si fereste organismul de imbolnaviri. Cele mai bune momente de consumat fructe sunt cele dintre mese, sub forma de gustari. Fructele sunt dulci, energizante, contin fibre, vitamine, minerale si apa pura.

 

*Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nu inlocuiesc tratamentele medicale. Sanatatea Buzoiana nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita a vreunei terapii, informatiile de pe site neoferind garantii de vreun fel. Sanatatea Buzoiana nu furnizeaza sfaturi medicale care pot inlocui consultul medical de specialitate, informatiile prezentate pe acest site avand caracter informativ.

 


Categorii: Actual, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*