Cum poti deveni obez, consumand alimente sanatoase

Un studiu recent a stabilit faptul ca oamenii tind sa creada ca aceste alimente sunt mai putin satioase, fapt pentru care le consuma in cantitati mai mult decat suficiente.

 

alimentatie sanatoasa masaParadoxal, persoanele care au o dieta alcatuita doar din alimente sanatoase pot ajunge si ele la obezitate, cauza fiind tocmai aceasta alimentatie pe care si-o administreaza in exces. Faptul ca un aliment este etichetat ca fiind sanatos, nu inseamna ca poate fi consumat oricand si in orice cantitate, insa multi nu tin seama de acest aspect.

Cercetatorii americani au stabilit, in urma unui studiu recent, ca alimentele sanatoase sunt considerate a fi si mai putin satioase, fapt pentru care oamenii tind sa le consume in exces si astfel, in mod paradoxal, se ajunge la obezitate.

In cadrul studiului efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Texas, mai multi studenti, impartiti in mai multe grupuri, au fost supusi unor teste diferite, in urma carora s-a constatat ca alimentele descrise ca fiind sanatoase au fost consumate in cantitate mai mare.

 

obezitateRezultatele sugereaza ca recenta proliferare a etichetarii produselor alimentare ca fiind sanatoase poate contribui, in mod ironic, la epidemia de obezitate, in loc sa reduca incidenta acesteia. Surprinzator, chiar si consumatorii care spun ca nu sunt de acord cu ideea ca alimentele sanatoase sunt mai putin hranitoare decat alimentele nesanatoase, sunt supusi acelorasi prejudecati.

Autorii considera ca cercetarea lor releva necesitatea definirii unei strategii pentru a schimba obiceiurile de consum. In acest sens, ei sugereaza revizuirea modului in care sunt etichetate produsele alimentare considerate sanatoase, prin evidentierea aspectului lor hranitor, astfel incat consumatorii sa poata folosi aceste informatii pentru a evita supraalimentarea.

 


Categorii: Actual, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*