Secretul siluetei

26 februarie 2016 | 0 comentarii |

Cercetatorii au stabilit ca regimurile speciale pentru slabit si obsesia pentru silueta perfecta au efect contrar, in timp ce persoanele care nu isi contabilizeaza fiecare dumicat si nu se invinovatesc pentru ca mananca, nu au probleme cu greutatea.

 

masa in familieO echipa de cercetatori americani a dorit sa afle cum reusesc unele persoane sa isi pastreze silueta toata viata, fara sa aiba un regim de viata deosebit si aparent fara efort. Acestia au descoperit ca abordarea cu placere a hranei, neasociata cu vreo vina, si pregatirea ei chiar de catre consumator, din produse de calitate se numara printre criteriile de succes.

Cercetatorii de la Cornell University au tinut sub observatie 112 adulti care nu aveau un regim strict si ramaneau supli fara efort, precum si un alt grup de 35 de persoane care tineau regimuri alimentare, se gandeau des la mancare si stiau exact ce mananca, mai ales in privinta numarului de calorii.

Participantii, care s-au inscris voluntar la studiu, au raspuns unei serii de 92 de intrebari asupra regimului lor alimentar, practicarii sportului si activitatii de zi cu zi.  Dupa ce au comparat raspunsurile primite de la cele doua grupuri, cercetatorii au constatat cu surprindere ca oamenii supli, in mod natural adopta strategii care nu respecta recomandarile obisnuite pentru slabire sau mentinerea greutatii.

 

obezitateEi au observat ca acestia aleg alimente de buna calitate, gatesc singuri si dau atentie semnalelor lor corporale ca sa isi pastreze silueta. O alta constatare a fost ca ei nu resping la fel de mult ca celalalt grup ideea de a manca prea mult si au o abordare bazata pe placerea fata de hrana si mesele din cursul zilei.

In ceea ce priveste alimentatia, raspunsurile la chestionare au aratat ca 61% dintre participantii la studiu prefera carnea de pui, 35% mananca o salata la pranz, 65% consuma legume la cina si 33% nu beau alcool, iar 7% sunt vegetarieni.

La micul dejun, 31% mananca oua si 51% includ in masa lor fructe si legume. In privinta bauturilor, 37% nu beau niciodata bauturi acidulate, 33% consuma bauturi light, iar 25%, bauturi indulcite.

Studiul mai arata ca modul de viata al persoanelor observate implica un loc important acordat sportului. Astfel, 42% dintre ele fac sport de 5-7 ori pe saptamana, 27% de 3-4 ori, iar 32% de maxim doua ori.

 


Adaugati un comentariu


 

*