Crucea Alb – Galbena Buzau va primi cea mai mare subventie de la bugetul local

In acelasi timp, solicitarea filialei Buzau a Crucii Rosii, referitoare la subventionarea activitatilor de asistenta sociala, a fost respinsa intrucat nu erau indeplinite conditiile de eligibilitate.

 

Crucea Alb-Galbena BuzauSi anul acesta, filiala Buzau a fundatiei Crucea Alb – Galbena va fi principalul beneficiar al subventiilor acordate de Consiliul Judetean, pentru sustinerea activitatilor de asistenta sociala. In urma aprobarii unui poiect de hotarare supus votului consilierilor judeteni, in cursul sedintei ordinare din aceasta dimineata, organizatia urmeaza sa primeasca 96.600 de lei de la bugetul local, pentru al doilea semestru al acestui an.

Lista completa a organizatiilor care vor beneficia, pana la sfarsitul anului, de subventie de la bugetul judetului pentru activitatile de asistenta sociala pe care le desfasoara mai cuprinde trei nume, respectiv, Fundatia Crucea Alb-Galbena, Asociatia de Dezvoltare Comunitara Nehoiu, Fundatia Sf. Sava si Asociatia Filantropia Berca.

Crucea Alb – Galbena va beneficia de cea mai mare suma alocata, la evaluarea dosarelor tinandu-se cont de numarul de beneficiari, care il depaseste cu mult pe cel declarat de celelalte organizatii si fundatii solicitante, dar si de serviciile prestate. Astfel, suma alocata pentru urmatoarle sase luni va fi folosita de Crucea Alb -Galbena pentru a asigura servicii de asistenta sociala la domiciliu unui numar de 115beneficiari, in fiecare luna. Pentru aceste servicii vor fi cheltuiti, lunar, 13.800 de lei, din banii alocati de Consiliul Judetean, ceea ce inseamna ca pentru fiecare beneficiar vor fi cheltuiti 120 de lei

 

crucea alb-galbenaA doua organizatie pe lista celor care vor beneficia de subventii pentru asistenta sociala este Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Nehoiu, o entitate nonprofit care asigura ingrijiri la domiciliu pentru un numar de 50 de beneficiari. Acestei organizatii i-au fost alocati 42.000 de lei din bugetul judetului, suma alocata lunar fiecarui beneficiar fiind astfel tot de 120 de lei.

Asigurand servicii de cazare si ingrijire pentru 16 beneficiari, asezamantul pentru persoane varstnice de la Campeni, administrat de Fundatia Sfantul Sava, va beneficia de o subventie de 28.000 de lei, ceea ce inseamna o alocare de 250 de lei pe luna pentru fiecare din cei 16 rezidenti.

Cea de-a patra si ultima organizatie care va primi subventii de la bugetul local este asociatia Filantropia din Berca, banii fiind alocati pentru centrul rezidential pentru copii din Satuc. Unitatea asigura servicii de asistenta sociala pentru 19 copii, iar prin proiectul aprobat azi, va primi din partea Consiliului Judetean, suma de 33.250 de lei.

 

crucea_alb_galbena_buzau3Pe lista organizatiilor care solicitasera subventii pentru servicii de asistenta sociala s-a aflat si Filiala buzau a Fundatiei Crucea Rosie Romana, dar cererea fost insa respinsa, intrucat nu erau indeplinite conditiile de eligibilitate. Concret, Crucea Rosie Buzau  nu detine licenta de functionare emisa de Ministerul Muncii, pentru servicii de asistenta sociala, si astfel nu a putut indeplini conditiile legale pentru a obtine sprijin financiar de la bugetul judetului.

Suma totala alocata in acest an, de Consiliul Judetean Buzau, pentru activitatile de asistenta sociala este de 200.000 de lei, iar cele patru organizatii selectionate pentru finantare nerambursabila vor primii banii in transe lunare, pana in luna decembrie, inclusiv, urmand ca la inceputul anului viitor sa se fac o noua selectie.

 


Adaugati un comentariu


 

*