Bani pentru Spitalul Judetean, Crucea Alb-Galben si Crucea Rosie, de la Consiliul Judetean Buzau

Sumele au fost aprobate de consilierii judeteni in sedinta de astazi si tot astazi s-a adoptat modificarea statului de functii la cel mai mare spital din judet, in incercarea disperata de a diminua criza de specialisti de la UPU.

 

Consiliul Judetean buzauIn aceasta dimineata a avut loc sedinta ordinara pe luna martie a Consiliului Judetean Buzau, printre cele 42 de proiecte de hotarari aflate pe ordinea de zi numarandu-se si unele referitoare la domeniul Sanatatii si Asistentei Sociale. Au fost in special proiecte privind rectificari bugetare ale Spitalului Judetean, DGASPC si ale institutiilor de invatamant special din subordinea Consiliului Judetean, precum si un proiect referitor la alocarea de subventii, din bugetul judetului, asociatiilor si fundatiilor care desfasoara activitati de asistenta sociala in judet.

Astfel, conform hotararii aprobata in sedinta de astazi, subventii au primit Filiala Buzau a Crucii Rosii, Fundatia Crucea Alb-Galbena, Centrul de pregatire pentru o viata independenta in limbaj mimico-gestual si Asociatia pentru dezvoltare comunitara Nehoiu.

Cea mai mare suma a fost alocata fundatiei Crucea Alb-Galbena, care deserveste cei mai multi beneficiari dintre organizatiile enumerate si are cele mai mari cheltuieli. Astfel, fundatia a primit de la Consiliul Judetean 86.400 de lei, pentru cei 80 de beneficiari carora le asigura servicii de ingrijire, ceea ce inseamna ca in perioada aprilie-decembrie, fiecaruia dintre beneficiari ii revin 120 de lei.

 

crucea_alb_galbena_buzau3Centrului de pregatire pentru o viata independenta in limbaj mimico-gestual i-au fost alocati, prin aceeasi hotarare, 51.750 de lei, pentru cei 50 de beneficiari pe care ii deserveste, ceea ce inseamna o alocare lunara de 115 lei de persoana. Filiala locala a Crucii Rosii va primi de la bugetul judetului 40.500 de lei, pentru a veni in sprijinul a 50 de beneficiari, in timp ce Asociatia pentru dezvoltare comunitara Nehoiu, care sprijina 47 de persoane, a primit 21.150 de lei, ceea ce inseamna o alocare lunara de 50 de lei pentru fiecare beneficiar. Sumele au fost acordate tinand cont atat de numarul de beneficiari, cat si de serviciile de asistenta sociala acordate, astfel explicandu-se faptul ca fundatia Crucea Alb-Galbena a primit cea mai mare suma si totodata cea mai mare alocare lunara pentru fiecare beneficiar in parte.

O cerere pentru o finantare similara inaintase autoritatilor judetene si Asociatia de Ajutor Amurtel din Panatau,  care administreaza centrul de zi Izvorul sperantei, insa solicitarea a fost respinsa, intrucat nu erau indeplinite criteriile de evaluare.

 

Ambulanta Urgente spital _2298Tot in sedinta de astazi s-a aprobat si prima rectificare pe 2016 a bugetului Spitalului Judetean. Unitatea medicala a primit astfel 70.500 de lei, cu titlu de sponsorizare, dintre care 2.500 de lei vor fi destinati achizitionarii de echipamente medicale si materiale sanitare, 50.000 de lei achizitionarii de tehnica medicala, obiecte de inventar la Sectia Chirurgie Generala, 15.000 de lei pentru achizitionarea de echipamente medicale si materiale sanitare la Sectia Boli Infectioase si 3.000 de lei pentru achizitionarea de echipamente medicale pentru Sectia de Pediatrie.

Un alt proiect aprobat in sedinta ordinara a lunii martie a vizat modificari in statul de functii al unitatii medicale. Aceste modificari vizeaza sectia UPU a Spitalului Judetean, una dintre cele mai afectate de deficitul de medici specialisti. Printr-o adresa inaintata de conducerea unitatii medicale, se solicita transformarea unui post de medic rezident anul I din cadrul UPU in medic specialist medicina de familie, precum si transformarea a trei posturi vacante de medic rezident anul III in medicina de familie, in posturi de medic cu competente limitate. Solicitarile ce au fost aprobate prin votul consilierilor judeteni, care au inteles situatia critica in care se afla urgentele medicale.

 


Adaugati un comentariu


 

*