EXCLUSIV: Buzoianul Razvan Prisada, ales vicepresedinte al Colegiului Farmacistilor din Romania

31 martie 2016 | 0 comentarii |

Presedintele organizatiei profesionale, profesorul Dumitru Lupuliasa, este singurul din „vechea garda” reconfirmat de reprezentantii farmacistilor din intreaga tara, in actualul Birou Executiv Central.

 

Razvan Prisada

Dr.farm. Razvan Prisada

Farmacistii buzoieni au motive de satisfactie si de optimism in ceea ce priveste reprezentarea profesiei lor la nivel national. Presedintele Filialei Buzau a Colegiului Farmacistilor, dr. farm. Razvan Prisada face parte, de acum, din staff-ul Organizatiei profesionale, la nivel national.

Comisia Electorala Centrala a validat alegerile care s-au desfasurat in cadrul Consiliului National al Colegiului Farmacistilor din Romania, din 21 martie, pentru desemnarea noului Birou Executiv al Organizatiei profesionale. Astfel, peste cateva zile, in cadrul primei sedinte a noului Consiliu National va avea loc investirea noii echipe a Biroului CFR, care isi va intra in atributii. Aceasta va asigura reprezentarea profesiei de farmacist in relatiile cu autoritatile si va gestiona deontologia profesionala si perfectionarea acestei bresle in mandatul 2016-2020, iar Comisia Electorala isi va inceta activitatea.

Respectul si aprecierea de care se bucura profesorul Dumitru Lupuliasa s-a reflectat si alegerile din acest an, prin numarul mare de voturi pe care l-a primit pentru inca un mandat la sefia Colegiului Farmacistilor din Romania, pe care il conduce de la infiintare, din 1994.

 

Nicoleta Radu, Ionel Vasile, Doinita CocrisInteresant este ca din  noua echipa care va conduce Colegiul Farmacistilor din Romania in urmatorii patru ani, din „vechea garda” nu mai face parte decat profesorul Dumitru Lupuliasa, care a fost reconfirmat de farmacistii prezenti la sedinta de alegeri in functia de presedinte cu 37 de voturi din 42 posibile.

Farmacistul buzoian Razvan Prisada a fost al doilea in preferintele electoratului, cu 30 de voturi, desi este cel mai tanar membru al actualei echipe. El a fost investit, astfel, de colegi, in functia vicepresedinte si va coordona Depratamentul Economic si Social al Colegiului.

Tot in functii de vicepresedinte au fost validati, in urma voturilor, farm. Nicoleta Radu (Tg. Mures), care va coordona Departamentul Personal Stiintific, respectiv, farm. Doinita Cocris (Suceava) in sarcina careia va fi coordonarea activitatii Departamentului Acreditari si Deontologie Profesionala.

Farmacistul Ionel Vasile (Bistrita Nasaud), originar din Topliceni – Ramnicu Sarat, a fost ales in functia de Secretar General, asa ca se poate spune ca doi buzoieni fac parte din conducerea centrala a Colegiului Farmacistilor, in acest mandat

 

Prof.univ.dr. Dumitru Lupuliasa

Prof.univ.dr. Dumitru Lupuliasa

Prof. Univ. Dr. Farm. Dumitru Lupuliasa s-a nascut la 22 septembrie 1953 la Borca, judetul Neamt si a absolvit cursurile Facultatii de Farmacie Bucuresti in 1979. A fost farmacist stagiar in anii 1979-1982 la Institutul pentru Controlul de Stat al Medicamentului si Cercetarii Farmaceutice „Petre-Ionescu Stoian” si este cadru didactic la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti din 1982.

Este farmacist primar, doctor in Stiinte Farmaceutice al UMF Carol Davila Bucuresti din anul 1994 si Doctor Honoris Causa al Universitatii Ovidius din Constanta. A efectuat trei specializari cu bursa in domeniul Tehnologiei Farmaceutice la Montpellier (1990), Los Angeles (1991) si Paris (1992). Este membru titular al Academiei de Stiinte Medicale din Romania, Presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania (din 1994), vicepresedinte al Societatii de Stiinte farmaceutice (din 1998), vicepresedinte al Consiliului stiintific al Agentiei Nationale a Medicamentului, (1997 – 2001), membru in Consiliul Stiintific al Agentiei Nationale a Medicamentului (din 1994), decan al Facultatii de Farmacie (1996 – 2004; 2008 – si in prezent), prodecan al Facultatii de Farmacie, Bucuresti: 2005-2008, membru in The International Business Who and Who– Panama, membru Who and Who für Personenzlopädien AG- Elvetia si membru in Enciclopedia Personalitatilor din Romania.

Expert al Ministerului Sanatatii si Familiei pentru distributia medicamentelor, presedinte al Consiliului de Industrie si Farmacie Clinica, vicepresedinte al Comisiei Medicamentului (1996-1998), expert extern al Agentiei Nationale a Medicamentelor, consultant al Guvernului Romaniei pentru Programul National de Medicina, coordonator al programului pentru recunoasterea diplomelor de licenta in farmacie, expert ONU pentru programul PNUD, pentru narcotice, vicepresedinte ales la a 40-a conferinta asupra narcoticelor- Viena (1997) si evaluator in programul de cercetare RELANSIN (2000-2003).

Profesorul Dumitru Lupuliasa are 16 carti publicate la edituri romanesti.

 


Adaugati un comentariu


 

*