Antibiotice Iasi si un student din Targu-Mures, favoritii publicului la Gala Farmacistilor 2014

8 decembrie 2014 | 0 comentarii |

Compania farmaceutica ieseana a fost apreciata in special pentru implicarea in campanii sociale, iar Robert Vlad, studentul UMF Tg.Mures, pentru implicarea in proiecte de voluntariat.  

castigatorii galei farmacistilor 2014Intr-un cadru festiv si in prezenta a peste 400 de farmacisti din intreaga tara, Colegiul Farmacistilor a premiat si in acest an, la cea de-a treia editie a Galei Farmacistilor, excelenta si profesionalismul in domeniu.

Presedintii si vicepresedintii Colegiilor farmaceutice din cele 42 de judete, decanii facultatilor de Farmacie, o serie de profesori si conferentiari farmacisti, sefi de catedra din facultatile de Farmacie, alaturi de invitati de onoare din sistemului medical romanesc, la cel mai inalt grad de reprezentare (Ministerul Sanatatii si CNAS, Agentia Nationala a Medicametului, Organizatia Mondiala a Sanatatii – Romania, conduceri ale companiilor producatoare de medicamente – din Romania si internationale, asociatii) au fost prezenti la eveniment.

Juriul Galei a fost format din presedintele Colegiului Farmacistilor din Romania, prof. univ. dr. farm. Dumitru Lupuleasa, cei trei vicepresedinti ai organizatiei profesionale, farm. pr. Clara Popescu, farm. pr. Iustina Vas, farm. pr. Speranta Iacob, secretarul general al Colegiului, fram.pr. Vasile Rizea si dr. Mirela Rădulescu, director Comunicare si Imagine CFR.

Au fost acordate 14 premii, la tot atatea sectiuni, intre castigatorii din acest an numarandu-se farmacisti, studenti la Farmcie, farmacii, companii.

 

Studentul Robert Vlad (sursa foto:zidezi.ro)

Studentul Robert Vlad (sursa foto:zidezi.ro)

Favoritii publicului in cadrul Galei Farmacistilor 2014 au fost Compania Antibiotice Iasi – la categoria Campanii sociale si studentul Robert Vlad – 23 de ani, anul V, Facultatea de Farmacie din UMF Targu-Mures, la categoria Studentul anului, apreciat pentru implicarea sa in activitati de voluntariat.

Premiul pentru Cel mai activ Colegiu din tara a fost acordat Colegiului Judetean Suceava, iar la categoria Studentul anului, premiul Juriului a fost adjudecat de Flavia Burlec, in timp ce Premiul Juriului la categoria Campanii sociale a fost atribuit ARPIM.

Premiul de Onoare pentru intreaga activitate in farmacie, farm. Maria Polinicencu, Premiul de Onoare pentru farmacii de spital a mers catre Farmacia Spitalului Colentina si Farmacia Spitalului Judetean Mures, Premiul de Onoare pentru farmacie rurala a fost atribuit farmaciei MediFarm Speranta, Bihor, Premiul de Onoare pentru farmacie urbana a revenit farmaciei Liliana, Ploiesti, iar Premiul de onoare pentru farmacie de lant a mers catre farmaciile Help Net Promenada -Bucuresti, Ropharma Sf Parascheva– Iasi si Sensiblu nr 12- Ploiesti.

 

Prof. dr. Monica Hancianu

Prof. dr. Monica Hancianu

Printre premiatii Galei din 5 decembrie s-au numarat, de asemenea, prof. dr. Anca Miron, pentru Excelenta in cercetare farmaceutica, si prof. univ. dr. farm. Monica Hancianu, de la UMF Iasi, la categoria Premiu de Excelenta pentru fosti Decani ai Facultatilor de Farmacie din tara.

Premiul de Excelenta pentru Carte farmaceutica a fost impartit intre trei lucrari apreciate de juriu: Fundamentele biochimice ale metabolismului la sportivi. Suplimente nutrititve si substante dopante (conf. dr. farm. Amelia TeroVescan, conf. dr. farm. Vari Camil, prof.dr. Silvia Imre); Dictionar farmaceutic, editia a III –a  (prof. dr. Iuliana Popovici, prof. dr. Dumitru Lupuleasa); Strategii de dezvoltare farmaceutica a medicamentelor, conform conceptului de calitate prin design  (conf. dr. Ioan Tomuta, conf. dr. Alina Profire, conf. dr. Marcela Achim).

 

Prof. Lupuleasa si  Gabriel Coveseanu

Prof. Lupuleasa si Gabriel Coveseanu

Premiul special al juriului a revenit prof. univ. dr. farm. Robert Sandulescu.

Distinctia Partener de Onoare a mers catre ANMDM si ARPIM, iar Premiul pentru profesionalism in Jurnalism farmaceutic a fost acordat revistei Pagina Farmacistilor.

Cu acelasi prilej a fost lansata revista Univers Farmaceutic.

Gala Farmacistilor 2014 a avut loc vineri, 5 decembrie, la Muzeul National de Arta al Romaniei, iar din partea autoritatilor au fost prezenti   Vasile Ciurchea– presedintele CNAS, dr. Marius Savu, presedintele ANMDM, europarlamentarul Cristian Busoi -fost presedinte al CNAS.

Actorul Gabriel Coveseanu a sustinut prezentarea laureatilor, iar unul dintre premii a fost inmanat de actorul Florin Zamfirescu.

 


Adaugati un comentariu


 

*