Farmacia secolului XXI, între specializarea inteligentă și responsabilitatea socială

6 august 2018 | 0 comentarii |

Este tema sub care se va desfășura cea de-a 17-a ediţie a Congresului Naţional de Farmacie din România 2018, cel mai important eveniment farmaceutic al anului, în perioada 26-29 septembrie, la București.

 

Prof. dr. farm. Dumitru Lupuleasa

Tematici de mare actualitate din domeniul medico-farmaceutic vor fi dezbătute de speakeri de renume în domeniul farmaceutic, timp de patru zile, la cea de-a 17-a ediție a Congresului Naţional de Farmacie din România 2018 (CNFR 2018) – Farmacia secolului XXI – Între specializarea inteligentă și responsabilitatea socială, la care sunt așteptați peste 2.000 de participanți.

„La ediția a XVI-a a Congresului Național de Farmacie am avut bucuria de a constata prezența unui numar foarte mare de farmaciști și viitori farmaciști, ceea ce a demonstrat că cercetarea științifică și rezultatele acesteia prin valoarea practică sunt de un real interes. De asemenea, la aceeași ediție am avut sprijinul în diferite moduri al companiilor farmaceutice naționale și internaționale, producatori de medicamente, de suplimente alimentare, distribuitori de produse farmaceutice și nu numai. Avem plăcerea de a vă invita să ne fiți alături la aceasta a XVII a ediție, ediție care are o mare încărcătură emoțională pentru noi toți, fiind organizată în anul în care sărbătorim centenarul de la Marea Unire din 1918”, subliniază prof. univ. dr. farm. Dumitru Lupuleasa, Președinte Societatea de Știinte Farmaceutice din România, Președinte Colegiul farmaciștilor din România și Președinte al Congresului.

 

Prof. univ. dr. Doina Draganescu

Despre tema principală a Congresului, prof. univ. dr. Doina Drăgănescu, decanul Facultății de Farmacie a UMF „Carol Davila” și președinte Comitetul de Organizare al Congresului spune că „Specializarea inteligentă este cea care crează avantaje competitive prin dezvoltarea acelor elemente care sunt generate prin inovare și corelate cu ceea ce este util, care țin cont de evoluția pieței, de necesitatea adaptării și de modernizării continue a economiei prin adaptarea noilor tehnologii sau prin schimbări radicale tehnologice. Farmacia din această perioadă trebuie să se adapteze și ea cerințelor specializării inteligente și în același timp, prin activitățile desfășurate care aduc beneficii atât societății, cât și companiilor să fie definită ca fiind un domeniu de responsabilitate socială. Farmaciștii prezentului și creatorii viitorului activității farmaceutice, prin educația continuă, prin neabdicarea de la principiul de bază al profesionistului din domeniul medical, prin modul în care respectă legile morale sunt o împletire exemplară a profesionistului desăvârșit cu personalitatea renascentistă, definit de autocunoaştere raţională, de dorința de a şti şi de a acţiona, de responsabilitate”.

 

În cele patru zile de Congres, participanții vor avea oportunitatea de a participa la conferințe, comunicări orale, prezentări e-poster și simpozioane, care acoperă aspectele cele mai importante în cercetarea din domeniul medicamentului. Teme precumBiofarmacie și farmacocientică”, „Istoria farmaciei”, „Farmacia clinică în contextul provocărilor farmacoterapiei contemporane”, „Nutriție și siguranță alimentară impact asupra sănătății umane”, „Farmacia de spital – noi orizonturi” sau „Substanțele de abuz – abordări actuale și noi provocări” vor fi dezbătute în cadrul simpozioanelor ce vor fi prezentate pe parcursul celor patru zile ale Congresului, organizat de Colegiului Farmaciștilor din România, a Societății Române de Științe Farmaceutice și a UMF „Carol Davila”.

Programul științific aduce în atenția participanților aspectele cele mai importamte în cercetare, în domeniul medicamentului „Design-ul medicamentului – sinteză, analiză, inovare”; „Plantele medicinale – actualități în cercetare și utilizarea terapeutică”; „Xenobiotice si biotice – evaluarea clinică și non-clinică a eficacității și siguranței”; „Tehnologia farmaceutică – perspective în optimizarea formelor farmaceutice”; „Practica farmaceutică – aspecte legislative, ale managementului, marketingului farmaceutic si ale tehnologiei informaționale”.

 

Evenimentul este creditat cu 40 de puncte EFC, iar taxa de participare este de 200 de euro pentru farmaciști, medici, alte profesii din domeniu, 180 de euro pentru cadre didactice universitare (profesori, conferențiari), 90 de euro pentru cadre didactice universitare (șefi lucrari, asistenti), doctoranzi, rezidenti, 70 de euro pentru cadre didactice pensionate, 50 de euro pentru persoane însoțitoare și de 20 de euro pentru studenți.

Înscrierile la Congresul CNFR 2018 pot fi realizate online, iar plata se va efectua în lei, de la orice banca comercială autorizată, pe baza Notei de Plata pe primită pe mail. O copie a documentului de plată cu ştampila băncii plătitoare va fi remisă companiei Pharma Business Services Srl pe email la adresa: inregistrare@congresfarmacie2018.ro.

Coordonate bancare:  Beneficiar: PHARMA BUSINESS SERVICES SRL; Str. Radu Beller nr. 8, Bl. 22, Sc. A, Et. 2, Ap.5, Sector 1, Bucuresti; CIF: RO31140462; Nr. Registrul Comertului: J40/870/2013; RO 62 INGB 0000 9999 0484 0386 ING BANK – Sucursala Aviatiei sau online. Înregistrarea la Congres devine validã odatã cu primirea dovezii efectuãrii plãții (copie a viramentului bancar sau confirmarea plãții online prin sistemul EuPlãtesc.ro).

Pe documentele de plată se vor preciza NUMELE PARTICIPANTULUI şi CNFR2018.

(foto arhiva Congres 2016)


Adaugati un comentariu


 

*