ADMITERE MEDICINĂ 2020: S-au anunțat primele rezultate ale concursului organizat ieri

La UMF Carol Davila, candidații la facultatea cu cea mai slabă concurență au obținut cele mai bune rezultate.

 

După examenele de admitere susținute ieri, în condiții cu totul speciale, universitățile de Medicină și Farmacie au publicat astăzi listele cu candidații admiși. Deși de obicei rezultatele erau anunțate pe loc, fiind vorba de teste grilă, s-a apelat la varianta publicării rezultatelor online, la câteva ore după finalizarea examenului, pentru a se evita aglomerația și riscul răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

La UMF Carol Davila, cei mai bine pregătiți candidați s-au dovedit a fi cei care au dat examenul la Facultatea de Farmacie, deși aici concurența a fost cea mai slabă, numărul candidaților înscriși fiind mai mic decât cel al locurilor scoase la concurs. A fost singura facultate la care candidații care au dat examen ieri au primit note maxime, fără a-i pune la socoteală pe olimpici, care au fost notați cu 10.00 din oficiu și au fost admiși fără examen. Astfel, nu mai puțin de 10 candidați care au susținut examenul de admitere la Farmacie au obținut nota maximă. La polul opus, cea mai mică notă cu care s-a intrat a fost 5.00, acesta fiind baremul minim pentru a fi admis, în situația în care concurența a fost de mai puțin de un candidat pe loc. Au existat și 16 candidați care nu au putut atinge acest barem, fiind respinși cu note cuprinse între 4.70 și 2.80. La Medicină, în afara celor 43 de olimpici notați cu 10.00 din oficiu, cea mai mare notă la admitere a fost 9.90, obținută de 4 candidați, în timp ce ultima notă cu care s-a intrat a fost 8.10. Și la Medicină Dentară, cea mai mare notă a fost 9,90, obținută de un singur candidat, în timp ce ultimii 6 admiși pe listă au fost notați cu 6.20.

 

La facultatea de Moașe și Asistență Medicală s-a intrat cu medii cuprinse între 9.75 și 5.50, în timp ce candidații admiși la Balneofiziokinetoterapie și Recuperare au obținut note între 9,67 și 5,17. Nu în ultimul rând, candidații care au optat pentru specialitatea Tehnică Dentară au intrat cu note cuprinse între 9,83 și 5,00.

Și la UMF Cluj, cea mai mare concurență a fost pe locurile la Medicină, șapte dintre ele fiind atribuite din oficiu olimpicilor. Cea mai mare notă cu care s-a intrat la Medicină a fost 9.82, în timp ce ultimii 8 admiși pe listă au obținut nota 7.86. Totodată, la Medicină Dentară, cea mai mare notă a fost 8.82, în timp ce candidații admiși cu cel mai slab punctaj au fost notați cu 7.05. La Facultatea de Farmacie s-a intrat cu note cuprinse între 9.94 și 5.22, aici fiind respinși doar doi candidați care nu au reușit să obțină cel puțin nota 5.00. Foarte bine pregătiți s-au dovedit candidații de la Asistență Medicală Generală, care au obținut patru note de 10.00, în timp ce ultimul admis a fost notat cu 9.00. Și la Radiologie și Imagistică a fost obținută o notă de 10.00, în timp ce la Tehnică Dentară, 3 candidați au primit nota maximă, iar la Nutriție și Dietetică, alți 5. La Balneofiziokinetoterapie și Recuperare s-a intrat cu note cuprinse între 9.7 și 8.1.

 

La UMFST Târgu Mureș, candidații care au dat examen la Facultatea de Medicină în Limba română au fost admiși cu note cuprinse între 9.32 și 6.7, iar între 8.94 și 6.38 au avut cei admiși la linia în Limba maghiară.

La Medicină Militară, unde a fost cea mai mare concurență (91 de candidați pe 15 locuri) s-a intrat cu note între 8.76 și 7.49, în timp ce alți 61 de tineri care au avut medie între 7.35 și 5.16 au fost declarați „admiși fără loc”.

La Asistență Medicală – linia în Limba română s-a intrat cu nota maximă 9.86, în timp ce ultimul candidat admis a fost notat cu 8.88, în timp ce la linia în Limba maghiară s-a intrat cu mediii între 9.31 și 7.42.

Totodată, la Balneofiziokinetoterapie și Recuperare s-a intrat cu note între 9.63 și 8.18 în timp ce la Nutriție și dietetică, notele au fost cuprinse între 10.00 și 7.93.

La Facultatea de Medicină Dentară – linia în Limba română s-a intrat cu nota maximă 8.01, în timp ce nota minimă a fost 5.13, iar cu medii între 8.99 și 5.25 s-a intrat la linia în Limba maghiară. La Tehnică Dentară, notele celor admiși au fost cuprinse între 9.65 și 8.86.

Pentru Facultatea de Farmacie în Limba română, cea mai mare notă a fost 9.93, în timp ce ultimul candidat admis a avut nota 6.07, iar la linia în limba maghiară mediile de admitere au fost între 9.91 și 6.14. La specializarea Cosmetică Medicală, notele celor admiși au fost cuprinse între 9,48 și 7.43.

Rezultatele anunțate sunt provizorii, astăzi fiind așteptate eventualele contestații, urmând ca după rezolvarea acestora să fie publicate listele cu rezultatele finale.

 


Adaugati un comentariu


 

*