ADMITERE MEDICINĂ 2021: Concurență mare la UMF „Carol Davila”

19 iulie 2021 | 0 comentarii |

Nu mai puțin de 32 de olimpici au ales să studieze la Facultatea de Medicină și Farmacie din București, iar numărul candidaților din acest an este cu 101 mai mare decât al celor care au concurat anul trecut și cu 400 în plus față de 2019.

 

S-au încheiat înscrierile la facultățile de Medicină, iar UMF „Carol Davila” din București a anunțat că anul acesta se înregistrează un nou record privind numărul de candidaţi înscrişi la examenul de admitere care va avea loc duminică, 25 iulie. Pentru ocuparea celor 1.629 de locuri scoase la concurs de UMFCD au aplicat 3.427 de absolvenţi de liceu, care candidează pentru studiile de licenţă în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie şi FMAM.

Rectorul UMFCD, prof. dr. Viorel Jinga, a transmis, printr-un comunicat, că „pentru admiterea la studiile de licenţă din cadrul universităţii noastre asistăm şi anul acesta la un nou record, din perspectiva numărului candidaţilor înscrişi, 3.427 de absolvenţi de liceu, cu 101 mai mulţi în comparaţie cu cei care au concurat anul trecut şi cu peste 400 în plus faţă de numărul celor înscrişi la ediţia din 2019, ceea ce ne demonstrează un interes amplificat şi continuu al tinerilor faţă de profesia de medic”.

 

Pentru cele 710 de locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 2.337 candidaţi, pentru Facultatea de Medicină Dentară595 de candidaţi pe 213 locuri, pentru Facultatea de Farmacie sunt 122 de candidaţi pe 121 de locuri, iar pentru Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală – FMAM (4 sau 3 ani de studiu) – 345 de candidaţi pe 192 de locuri. Acestora li se adaugă alţi 28 de candidaţi care vor concura pentru ocuparea locurilor speciale dedicate absolvenţilor de licee din mediul rural, din centrele de plasament sau din comunitatea rromilor. Pentru candidaţii ale căror medii de admitere nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat sunt puse la dispoziţie alte 393 de locuri cu taxă.

Taxa de studiu stabilită de către Senatul UMFCD pentru ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2021–2022 este de 15.000 lei /an de studiu pentru Medicină și Medicină Dentară; 10.000 lei/an pentru Farmacie; 8.000 lei/an de studiu pentru FMAM. Taxa de studiu anuală va fi platită în 3 tranşe (prima tranşă – 50% din taxa anuală, a doua tranşă – 25% din taxa anuală şi a treia tranşă – 25% din taxa anuală).

 

Ptof. Dr. Viorel Jinga

Anul acesta, 32 de olimpici naţionali şi internaţionali la biologie, fizică sau chimie, au decis să studieze la UMF Carol Davila, iar accederea acestora în Universitate este posibilă, conform normelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, fără examen de admitere. Totodată, 13 dintre cei 3.427 de candidaţi care vor intra în concurs duminică, 25 iulie 2021, la ora 9.00, au obţinut nota maximă, 10, la examenul de bacalaureat. „Este remarcabil faptul că și anul acesta se vor înmatricula în Universitatea noastră 32 de olimpici naționali și internaționali, tineri care cu siguranță vor performa și pe parcursul anilor de studii din cadrul UMF Carol Davila și cred aportul lor educațional va aduce un plus consistent în atingerea unuia dintre principalele noastre obiective și anume, accederea pe cele mai înalte trepte ale topurilor științifice de prestigiu ale lumii medicale mondiale”, a subliniat prof. univ. dr. Viorel Jinga.

Speranțele rectorului UMFCD, dar și concurența acerbă din acest an sunt susținute și de faptul că 513 dintre candidații înscriși la ediția din acest an a concursului de admitere au obținut la examenul de bacalaureat note între 9,50-9,99, iar alți 997, note între 9,00 și 9,49.

 

Candidații ale căror dosare de înscriere au fost admise sunt informați că examenul de admitere la studiile de licență din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, precum şi la FMAM se va desfășura în mai multe locații din Capitală.

Candidații înscriși pentru ocuparea locurilor scoase la concurs la facultățile de medicină și medicină dentară vor susține examenul de admitere în spațiile special amenajate din cadrul Complexului Expozițional Romexpo din București (pavilioanele B1 și B2), în timp ce pentru susținea examenului de admitere la Facultatea de Farmacie și la FMAM, organizatorii au pus la dispoziția candidaților spațiile din cadrul Facultății de Farmacie, respectiv cele din Palatul Facultății de Medicină din București.

Și anul acesta vor fi respectate cu strictețe toate măsurile de prevenire împotriva COVID-19, începând cu triajul epidemiologic, dezinfectarea mâinilor sau purtarea obligatorie a măștilor de protecție facială și bineînțeles distanțarea socială de minim 1,5 metri între candidați.

Înscrierea candidaților și depunerea documentelor obligatorii (scanate în format pdf) la concursul de admitere, sesiunea iulie 2021 s-a efectuat și anul acesta, exclusiv on-line, pe platforma dedicată examenului de admitere, care a putut fi accesată la adresa web: www.adm.umfcd.ro

 

 


Adaugati un comentariu


 

*