REZULTATE ADMITERE MEDICINĂ 2021: Note foarte mari la „Carol Davila”

26 iulie 2021 | 0 comentarii |

Notele de admitere de anul acesta au început să fie comparabile cu cele de acum 30 de ani, nu mai puin de 388 de candidați la Facultatea de Medicină a UMF „Carol Davila” din București având peste 9.00, în timp ce ultimul admis a avut 8.40.

 

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” din București a afișat rezultatele provizorii la Concursul de admitere sesiunea iulie 2021, care s-a desfășurat duminică, la toate cele șapte domenii de studiu ale programului de licență. Rezultate foarte bune au obținut majoritatea candidaților înscriși la domeniul Medicină, unde a fost și cea mai mare concurență și unde nu mai puțin de 32 de candidați au intrat cu 10.00 din oficiu, fiind olimpici naționali și internaționali, iar alți 3 au obținut 10.00 la examenul susținut duminică.

Punctaj foarte bun au obținut, de altfel, toți candidații admiși, nu mai puțin de 388 având note între 9.00 și 9.90, în timp ce ultimul deasupra liniei a obținut 8.40. Rezultatele foarte bune arată, fie că examenele la Medicină încep să redevină la fel de grele ca acum 30 de ani, fie că subiectele au fost ceva mai ușoare decât în anii precedenți, dar după cum se observă la celelate domenii, se pare că se orietează către Medicină copii din  ce în ce mai bine pregătiți.

Tinerilor admiși în urma concursului pe locurile existente la Medicină anul acesta în cadrul UMF „Carol Davila” li se adaugă un candidat admis pe locurile pentru rromi cu 8.30, alți 2 intrați pe locurile rezervate tinerilor proveniți din centre de plasament care au obținut medii de 9.58 respectiv 9.40 și încă 2 admiși pe locurile pentru elevii proveniți de la licee din rural care au intrat cu 8.00 respectiv 6.30.

Și la Medicină dentarăau fost rezultate frumoase, iar primul admis a fost un olimpic. Ceilalți 197 de candidați admiși la buget au avut note între 9.90 și 7.40, în timp ce 30 dintre ei au avut peste 90 de puncte, adică note peste 9.00.

 

La Farmacie, deși concurența a fost aproape inexistentă, primii 3 candidați admiși au obținut punctaj maxim, intrând cu 10.00, iar următorii 46 au avut între 9.00 și 9,90. Ultima medie de admitere pe locurile fără taxă din acest an a fost însă 5.10, ca urmare a concurenței scăzute, numărul concurenților fiind doar cu unul peste numărul de locuri ofertate de UMF „Carol Davila” în acest an pentru acest domeniu care, de altfel, la alte universități din țară s-au completat doar jumătate sau chiar o treime.

La domeniile de licență cu durata studiilor de 3 și 4 ani, notele de admitere au fost ceva mai modeste, dar și aici au fost multe note mari. Astfel, la specializarea Asistență medicală generală, cea mai mare notă a fost 9.50, iar cea mai mică 5.13 și nu mai puțin de 108 au fost respinși având note sub 5.00.

La specializarea Moașe au fost admise doar 2 candidate, care au avut notele 6.50 respectiv 6.25, în timp ce 11 au fost respinse având punctaj mai mic decât minimul admis (50).

La Balneo-fiziokinetoterapie, cei 30 de candidați admiși la buget au avut note între 5.17 și 9.67, iar 14 au fost respinși.

La Tehnică dentară, 37 de concurenți au avut note între 5.00 și 9.67, în timp ce alți  33 nu au reușit să atingă baremul minim impus de concurs.

 

Listele provizorii pe facultăți, generate după concursul de Admitere, Sesiunea Iulie 2021, privind rezultatele probei scrise:

Facultatea de Medicină:

Facultatea de Medicină Dentară:

Facultatea de Farmacie:

Facultatea de Moașe și Asistență Medicală:

Specializarea Asistență Medicală Generală

Specializarea Moașe

Specializarea Balneofiziokinetoterapie și recuperare

Specializarea Tehnică Dentară

Rezultatele concursului de admitere pentru candidații MAPN, MAI, ANP se pot consulta la sediul Institutului Medico-Militar din str. Institutului Medico-Militar, nr. 3-5, sect. 1, București sau pe site-ul Institutului.

 


Adaugati un comentariu


 

*