ADMITERE UMF 2020: Peste 3.300 de candidați „se bat” pe 1.114 de locuri la UMF „Carol Davila”

18 iulie 2020 | 0 comentarii |

Concursul de admintere va avea loc la Romexpo, pe 26 iulie, iar cea mai mare concurență este la Medicină, în timp ce la Farmacie sunt mai multe locuri decât candidați.

 

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” (UMFCD) din Bucureşti a anunțat că duminică, 26 iulie 2020, începând cu ora 09:00, se va organiza concursul de admitere pentru anul universitar 2020/2021. Conducerea Universității spune că a ales Centrul Expozițional Romexpo ca locație pentru desfășurarea concursului, întrucât spațiul ce cuprinde Pavilioanele B1, B2, C1 și C2 este unul extrem de generos, iar pandemia COVID 19 a generat o schimbare radicală în modul de organizare a examenului de admitere de anul acesta, impunând condiții stricte în ceea ce privește măsurile de prevenție împotriva răspândirii infecției cu noul Coronavirus.

„Alegerea Centrului Expozițional Romexpo pentru desfășurarea acestui concurs important cred că a fost cea mai bună opțiune, spațiile de aici, de peste 10.000 de metri pătrați, dându-ne posibilitatea de a le oferi tuturor candidaților condiții optime pentru a susține examenul, cea de a doua variantă a locației, pe care am analizat-o, Arena Națională putând să genereze un disconfort termic concurenților, temperaturile acestui sfârșit de lună anunțânu-se extrem de ridicate chiar și pentru ore matinale. Totodată, vor fi respectate cu strictețe toate măsurile de prevenire împotriva COVID 19, conform Ordinului Ministrului Sănătății – 1228/2020 începând cu triajul epidemiologic, dezinfectarea mâinilor și purtarea obligatorie a măștilor de protecție facială și bineînțeles distanțarea socială de minim 1,5 metri între candidația precizat rectorul UMF „Carol Davila”, prof. dr. Viorel Jinga.

 

Prof.dr. Viorel Jinga, rector UMFCD

Pentru admiterea la Medicină, Medicină dentară și Farmacie, precum şi la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) s-au înscris 3.326 de candidaţi, dintre care 28 sunt absolvenți de liceu care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat, iar 46 sunt olimpici naționali și internaționali, anunță universitatea.

Tinerii care visează la o carieră de medic, medic stomatolog, farmacist sau asiistent medical cu studii superioare vor concura pe 1.114 locuri, din totalul de 1.160 finanţate de la bugetul de stat și 292 locuri cu taxă scoase la concurs.

Conducerea universității subliniază că, anul acesta, nu mai puțin de 46 de premianţi ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale la discipline precum biologie, fizică sau chimie, au dorit să-şi continue studiile la UMF „Carol Davila”, accederea acestora în Universitate fiind posibilă fără examen de admitere, iar alți 28 de candidați care vor intra în concurs au obţinut la Bacalaureat nota maximă.

„Este remarcabil faptul că 46 de olimpici naționali și internaționali, cu 15 mai mulți față de cei înscriși în 2019, au ales să-și ducă mai departe performanțele educaționale în cadrul UMF „Carol Davila” și cred că prin rezultatele pe care le vor aduce, Universitatea noastră va avea un ritm accelerat în accederea pe cele mai înalte trepte ale topurilor științifice de prestigiu ale lumii medicale mondiale” a subliniat rectorul UMFCD.

 

Pe specialități, concurența cea mai mare se înregistrează, ca în fiecare an, la Medicină, în timp ce la Farmacie, pentru prima dată, rămân locuri neocupate. Din perspectiva numărului candidaților înscriși în cursa pentru admiterea în Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, asistăm anul acesta la o creștere semnificativă, cu aproximativ 300 de concurenți față de anul precedent, fapt ce demonstrează implicit, un interes amplificat al absolvenților de liceu față de profesia de medic și cred că, în următorii ani, acest trend va fi unul ascendent în condițiile în care vor continua să se dezvolte politicile din domeniul sănătății prin care statutul de medic va fi foarte bine poziționat în ierarhia socio-profesională și superpozabil sistemelor sanitare occidentale” a menționat rectorul Viorel Jinga.

În 2019, la UMFCD au fost 1.154 de locuri bugetate și 310 locuri cu taxă pe care au candidat 3.058 de absolvenți de liceu; în 2018 au fost 1.402 locuri, din care 302 locuri cu taxă, (2.976 de candidați); în 2017 -1.468 de locuri, din care 440 de locuri cu taxă (2.996 de candidați); în 2016 – 1.420 de locuri, dintre care 470 de locuri cu taxă (3.168 de candidați).

Înscrierea candidaților și depunerea documentelor obligatorii (scanate în format pdf) la concursul de admitere, sesiunea iulie 2020 s-a efectuat exclusiv on-line, pe platforma dedicată examenului de admitere, care a putut fi accesată la adresa web https://adm.umfcd.ro.

 

Anul acesta, pentru specializarea Medicină, universitatea bucureșteană a scos la concurs 660 locuri finanţate de la buget şi 150 locuri cu taxă, pentru care s-au înscris 2.246 de candidaţi, acesta fiind, ca în fiecare an, domeniul cu cea mai mare concurență.

Specializarea Medicină dentară sunt 180 locuri finanţate de la buget şi 100 locuri cu taxă, pentru care concurează 541 de candidaţi.

La Farmacie sunt scoase la concurs 150 locuri finanţate de la buget şi 20 locuri cu taxă, pentru care s-au înscris la concurs doar 134 de candidați, acesta fiind primul an în care la această universitate rămân locuri neocupate la sesiunea din vară.

Pentru FMAM, pentru ocuparea celor 170 de locuri bugetate disponibile s-au înscris 405 candidați. La Asistenţă Medicală Generală sunt 95 locuri bugetate şi 4 locuri cu taxă, iar pentru alte specializări FMAM au fost repartizate 75 de locuri finanţate de la buget şi 18 de locuri cu taxă, cărora li se adaungă 4 locuri fiind scoase la concurs pentru absolvenții din centrele de plasament. La dispoziția candidaților sunt puse și 292 de locuri cu taxă.

Taxa de studiu stabilită de către Senatul UMF „Carol Davila” pentru ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2020–2021 este de 9.000 lei /an de studiu pentru Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie şi 6.000 lei/an de studiu pentru FMAM. Taxa de studiu anuală va fi platită în 3 tranşe (prima tranşă – 50% din taxa anuală, a doua tranşă – 25% din taxa anuală şi a treia tranşă – 25% din taxa anuală).

 


Adaugati un comentariu


 

*