Pacienții români au profitat de ridicarea restricțiilor pentru a se trata în străinătate

Astfel, numărul celor care s-au adresat de la începutul anului unuia din cele mai cunoscute spitale private din Austria a crescut cu 60%.

 

Restricțiile de circulație impuse pe parcursul anului trecut în întreaga lume, pe fondul pandemiei, i-au afectat în mare măsură și pe pacienții cu alte afecțiuni, care aveau nevoie de diferite tratamente și intervenții chirurgicale pe care au fost nevoiți să le amâne. În timp ce accesul  în spitalele din țară a fost restricționat, pacienților le-a fost foarte dificil să se adreseze și clinicilor din străinătate, din cauza faptului că și aici se respectau aceleași reguli, dar și a faptului că  nu s-a putut circula.

Odată cu relaxarea survenită pe fondul scăderii numărului de cazuri de Covid-19, activitatea unităților a revenit la normal, iar regulile pentru a putea călători în afara granițelor au devenit mult mai permisive și accesibile oricui. Această relaxare s-a văzut și în numărul de pacienți români care apelează la unul din cele mai renumite spitale private din întreaga lume, număr care a crescut cu 60% în primul semestru al anului, comparativ cu perioada similară din 2020.

Este vorba de spitalul Wiener Privatklinik, din Austria, care a anunțat recent că a primit 534 de pacienți români în primele șase luni ale anului. Cele mai multe solicitări venite din partea acestora au fost pentru servicii de diagnostic și tratament oncologic, intervenții de chirurgie cardiovasculară, chirurgie toracică, chirurgia sarcoamelor și intervenții de chirurgie ortopedică, precum și servicii de  second opinion.

 

Celor 534 de pacienți care s-au deplasat în Austria pentru aceste servicii medicale, li se adaugă alți 120, care au solicitat consultații on-line prin intermediul platformei WPK Online Healthcare Center în primul semestru, această platformă fiind principalul instrument prin care românii au apelat la serviciile specialiștilor austrieci, în cursul anului trecut.

Ema Hafner, directorul Departamentului de Marketing și Pacienți Internaționali al Wiener Privatklinik a precizat că „deși pandemia de coronavirus a afectat în principal sistemul medical și mulți pacienți au fost nevoiți în 2020 sa amâne tratamentele medicale necesare, anul 2021 a venit cu o îmbunătățire pe această zonă. Ne bucurăm să vedem că oamenii pun sănătatea pe primul loc și acordă prioritate rezolvării problemelor medicale. Spitalul Wiener Privatklinik a fost și este in continuare aproape de pacienții romani, indiferent dacă au ales să se deplaseze la Viena sau au optat pentru consultații medicale on-line. În plus, spitalul are în continuare implementate toate măsurile necesare pentru ca pacienții să aibă acces în siguranță la serviciile noastre performante de diagnostic și tratament”.

 

Aceasta a adăugat că, din cei aproximativ 4.000 de pacienți internaționali care se adresează anual spitalului, circa 40% sunt români. Aceștia au asigurați 4 manageri de caz vorbitori de limba româna, care oferă consiliere personalizată fiecărui pacient în parte si îl ajută cu toate etapele, până la intrarea în întâlnirea fizica sau on-line cu specialistul.

Spitalul dispune de cel mai mare centru privat de diagnostic și tratament ultra-specializat al cancerului din Europa Centrală și de Est, iar acesta atrage peste jumătate dintre pacienții care se adresează anual unității medicale. Centrul oferă tratamente de ultimă oră în 8 clase de afecțiuni oncologice, alături de un pachet complet de servicii care include diagnosticare, tumor board pregătire, terapie și monitorizarea pacientului.

Wiener Privatklinik funcționează încă din 1871, iar în prezent acoperă o gamă de peste 30 de specialități medicale, cu 14 centre de competență, 145 de paturi, și un departament de chirurgie cu 4 săli de operație.


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*