Pacientii oncologici din Romania fac imunoterapie in Austria

4 octombrie 2017 | 0 comentarii |

Aproximativ o cincime din numarul pacientilor straini care se adreseaza unuia din cele mai mari spitale private din Austria sunt romani.

 

In conditiile in care sistemul romanesc de sanatate este caracterizat in prezent de o acuta criza de medici oncologi, iar perioadele de asteptate pe listele pentru un RMN sau pentru radioterapie se intind pe luni intregi, multi pacienti cu afectiuni din sfera oncologica aleg sa se trateze in strainatate, constienti ca bola nu stagneaza  pana la momentul la care le vine randul la tratament.

Pentru cei cu oarecare dare de mana, tratamentul la o clinica din strainatate poate sa nu ridice probleme deosebite din punct de vedere financiar, insa sunt si numeroase cazuri in care pacientii apeleaza la rude cunoscuti si chiar campanii umanitare pentru a putea acoperi costurile unui astfel ded tratament in strainatate.

Unul dintre spitalele cele mai cautate de pacientii romani cu afectiuni oncologice care aleg sa se trateze in strainatate este  Wiener Privatklinik, unul din cele mai mari spitale private din Austria, in cadrul caruia functioneaza si un Centru de Excelenta in Oncologie.

Nu doar romanii se adreseaza acestei clinici, ci si alti pacienti straini, reprezentantii unitatii medicale precizand ca acestia detin o pondere importanta din numarul total al pacientilor.

 

Cu preponderenta, la centrul oncologic de la Wiener Privatklinik ajung pacienti din Estul Europei, Rusia, Ucraina dar si din tarile Orientului Apropiat. Din totalul pacientilor straini, romanii detin o pondere de aproximativ 20 la suta, fiind a doua nationalitate ca pondere, dupa pacientii din Rusia.

Lunar, circa 40 de pacienti romani se adreseaza clinicii austriece, cei mai multi fiind interesati de imunoterapie – cel mai modern tratament al cancerului, care nu este disponibil in Romania si care presupune potentarea sistemului imunitar al pacientului pentru a lupta impotriva cancerului. Ema Diea, directorul Departamentului International al spitalului austriac spune ca „tratamentele oncologice inovatoare de care dispunem sunt unul dintre principalele motive pentru care pacientii romani apeleaza la serviciile noastre. Din aceasta categorie fac parte terapia tintita personalizata, bazata pe diagnosticul genetic al tumorii si imunoterapia, un tratament revolutionar si extrem de promitator, care salveaza anual sute de pacienti din intreaga  lume. Suntem unul dintre putinele centre medicale private din Europa care asigura  acest tratament, detinand toate tipurile de imunoterapie inregistrate la nivel mondial”.

 

Utilizata in mod singular sau impreuna cu tratamentele oncologice „clasice”, respectiv chimioterapia, radioterapia si chirurgia, imunoterapia este in prezent utilizata cu succes in tratarea mai multor tipuri de cancer, indeosebi cancerele pulmonare, melanomul malign cu metastaze, unele tipuri de leucemie, cancerul de ficat si cancerul de vezica urinara. Domeniul imunoterapiei este in continuare cercetat in intreaga lume pentru a putea extinde aria sa de actiune catre mai multe tipuri de cancer.

In Centrul de Excelenta in Oncologie al Wiener Privatklinik isi reunesc competentele legate de diagnosticarea si tratarea cancerului peste 30 de experti de elita in domeniu, incluzand oncologi, hematologi, chirurgi, specialisti in medicina nucleara si geneticieni.

Activitatea medicala este coordonata de catre profesorul universitar Christoph Zielinski, unul dintre cei mai apreciati experti la nivel european in oncologie, imunoterapie si tratamentul personalizat al cancerului, care a consultat si tratat peste 900 de pacienti romani in in ultimii ani, atat la Viena cat si in Bucuresti.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*