ADMITERE 2020: Participare masivă la simularea de la UMF „Carol Davila” București

18 mai 2020 | 0 comentarii |

2.450 de tineri au susținut, duminică, online, examenul de simulare a admiterii la UMF „Carol Davila” din Capitală, iar alți 800 de elevi au participat la același fel de eveniment la UMFST Târgu Mureș.

 

Nu mai încape îndoială, tinerii români își doresc o carieră medicală, iar asta se vede și din numărul mare de participanți la simularea admiterii care a avut loc, duminică, la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” din București și la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Peste 250 de voluntari au participat, alături de echipa de organizare, la supravegherea și îndrumarea celor 2.450 de participanți, sprijinind procesul de digitalizare al întregului eveniment, transmit organizatorii evenimentului.

Chiar dacă inițial, pentru acest preambul al examenului de admitere la medicină s-au înscris peste 2.800 de participanți, cei 2.450 de liceeni rămași în cursa testării cunoștințelor în vederea accederii în Universitatea noastră ne arată că interesul pentru această profesie nobilă rămâne unul crescut, chiar și în contextual crizei actuale generate de pandemia COVID 19. Țin să-i felicit pentru această reușită atât pe participanți, cât și pe organizatorii din SSMB care iată, au putut înregistra cu succes o nouă ediție a acestui eveniment , oferindu-le liceenilor mai mult decât o testare a cunoștințelor, prin completarea simulării on-line cu o serie inedită de surprize” a declarat rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, prof. dr. Viorel Jinga.

 

La dispoziția participanților a fost pusă o platformă special concepută, pentru a întruni cât mai multe dintre caracteristicile examenului de admitere. Pe parcursul simulării, tinerii înscriși au avut acces la un cont individual creat pe platforma online, dedicată evenimentului, putând selecta proba opțională, iar formatul subiectelor a fost conservat, respectând tipul întrebărilor, numărul și modul de rezolvare al acestora după modelul subiectelor de la admitere.

Subiectele puse la dispoziție au fost realizate de cadre didactice din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila”, iar elevii au avut posibilitatea de a reveni asupra întrebărilor și de a aborda subiectele în ordinea dorită, se menționează în comunicatul UMF „Carol davila”.

La finalul examenului, participanții au putut participa la Turul Virtual al Facultății și Târgul de activități extracuriculare, în cadrul cărora, studenții mediciniști le-au împărtășit o parte din experiența lor și au răspuns curiozităților pe care elevii le-au avut. La finalul Simulării, participanții au primit o serie de premii transmise online, între care un Ghid complet al Bobocului, un abonament pe platforma Biomap pentru a avea acces la materiale suplimentare destinate pregătirii pentru admitere, și un abonament pe site-ul Liceunet.ro.

 

Marina Leontescu

Marina Leontescu, coordonator al evenimentului, spune că acesta s-a transformat dintr-o provocare. „Odată cu apariția contextului epidemiologic actual, am înțeles că elevii vor avea nevoie de un sprijin și că este de datoria noastră să le susținem eforturile în ceea ce privește parcursul lor academic. De aceea, ne-am direcționat toate eforturile spre a aduce Simularea online la o formă care să păstreze esența și detaliile vitale ale proiectului, întrunind o bună parte dintre nevoile elevilor și aducând mai aproape de ei viața studenților mediciniști. Am mizat în permanență pe transparență, corectitudine și iată că, împreună am reușit, sperăm noi, să dăm naștere unei Simulări aparte”, a declarat Leontescu.

Organizată de către Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB), cea de-a XI-a ediție a simulării la UMF „Carol Davila” a avut ca scop principal asigurarea unui context adaptat normelor actuale, care să permită testarea și consolidarea cunoștințelor și a abilităților de încadrare în timp ale elevilor înscriși.

 

Prof. dr. Leonard Azamfirei

În aceeași zi, aproape 800 de elevi din țară au participat la simularea online a examenului de admitere organizat de  Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, eveniment organizat de Liga Studenților din Târgu Mureș, în colaborare cu UMFST Târgu Mureș, cu scopul de a-i ajuta pe elevi să-și evalueze cunoștințele dobândite și să se obișnuiască cu examenul de admitere.

În aceeași zi, rectorul Leonard Azamfirei a vorbit la emisiunea Academica a studenților, despre  Inovație, Integrare și Internaționalizare la UMFST, cele trei „puncte cheie” cu care și-a început noul mandat. „Trăim într-o lume a inovației, în care dacă nu menținem ritmul, ceilalți vor trece pe lângă noi fără să aibă prea multe păreri de rău, într-o competiție în care fiecare își dorește să fie în față. Integrarea rezidă din faptul că două structuri diferite (UMF și Petru Maior care s-au unificat –n.r.) trebuiau să funcționeze articulat și mai eficient decât o făceau separat. Internaționalizarea, probabil că este cel mai important element, pentru că misiunea unei universități nu este să ridice ziduri ci să deschidă porți, și nu numai în interiorul țării, ci mai ales internațional, pentru că știința nu are granițe”, a spus rectorul UMFST.

Unul dintre proiectele avansate ale universității, dezvoltarea activității didactice la un click-distanță s-a dovedit extrem de util și eficient în această perioadă. Rectorul Azamfirei a subliniat însă că „e-learning nu va lua niciodată locul învățământului clasic, dar trebuie să fie un instrument important în evoluția unei universități”.

 

În contextul actual, UMFST a inițiat proiectul de testări moleculare la Centrul de Cercetări Medico-Farmaceutice și a creat o unitate modulară de suport pentru COVID-19, pe care apoi a pus-o la dispoziția Spitalului Județean. În plus, Facultatea de Farmacie fabrică produse biocide pentru unitățile medicale din județ, Psihologia a pus la punct un centru de consiliere pentru cadre medicale și pacienți, studenții de la Stomatologie asigură consilierea la Urgențe. Și totul se face pe bază de voluntariat.

Până la urmă, acesta este rostul unei univesrisități, nu doar să formeze specialiști în diverse domenii – sigur, specialiști foarte buni -, ci să creeze și oameni care să aibă empatie, înțelegere, iar noi, ca universitate, suntem imuni la oricine ar încerca să spună oric altcineva, ne vom face în continuare datoria, așa cum considerăm că este bine, pentru că până la urmă, faptele vorbesc, nu vorbele”, a punctat rectorul Azamfirei.

Chiar zilele trecute, președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății Nelu Tătaru s-au aflat în vizită oficială la UMFST Târgu Mureș și a felicitat întregul colectiv pentru modul în care se desfășoară aici activitatea academică, dar și pentru implicarea studenților și cadrelor universitare în activități cu impact asupra comunității.

 


Adaugati un comentariu


 

*