Au început înscrierile pentru Conferința Națională de Farmacie

8 octombrie 2019 | 0 comentarii |

Evenimentul științific se desfășoară la București, în perioada 14-16 noiembrie, și are o creditare generoasă, atât pentru farmaciști, cât și pentru medici.

 

La jumătatea lunii viitoare va avea loc a 12a ediție a Conferinței Naționale de Farmacie, eveniment organizat și în acest an de Colegiul Farmaciştilor din România și Asociaţia Medicală Română, în parteneriat cu Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale, Societatea de Științe Farmaceutice din România, CNAS, ARPIM și ADRFR. Programată în perioada 14-16 noiembrie, conferința se va desfășura la Crystal Palace Ballrooms și se adresează, în egală măsură, specialiștilor din domeniul farmaceutic și celor din domeniul medical, evenimentul oferind dublă creditare, medicilor și farmaciștilor participanți. „În 2019 aniversăm 12 ani de organizare a CN Farma, sub egida Colegiului Farmaciștilor din România, cu implicare, responsabilitate, abordări actuale și noi provocări”, subliniază prof. dr. farm. Dumitru Lupuleasa, președintele organizației profesionale.

Organizatorii spun că vor fi prezenți speakeri renumiți din domeniul farmaceutic și din cel medical, care  vor prezenta noutăţi referitoare la medicaţia diferitelor patologii, formulări, combinaţii, interacţiuni medicamentoase şi reglementări actuale în prescrierea medicamentelor. Totodată, vor fi aduse în discuţie şi diferite situaţii cu care se confruntă frecvent farmaciştii şi medicii în activitatea de zi cu zi.

Conferința este creditată cu 30 de credite EFC și 14 credite EMC, iar specialiștii interesați să participe se pot înscrie deja pe platforma on-line dedicată evenimentului.

 

Tema principală a evenimentului abordează noutăți medicale și protocoale terapeutice privind medicamentele originale vs generice, iar secundar se va discuta despre medicație vs medicament – necesități farmaco – terapeutice vs. necesități economice. Printre temele aflate pe agenda evenimentului se regăsesc „Evaluarea siguranţei utilizării nanoparticulelor de argint ca agenţi antimicrobieni”, „Microbiota și modularea ei – actualități și perspective”, „Noi generaţii de medicamente antiosteoporotice”, „Pacientul vârstnic – o provocare permanentă pentru farmacoterapie”, „O utilizare orfană a mexiletinei: Tulburările miotrofice nondistrofice”, „Suplimentele nutritive – Implicații în stilul de viață sănătos la copii”, „Elemente de bază ale leadershipului medical”, „Nutriţia in practica medicului de familie – Antioxidanţii”, „Siguranţa administrării fenobarbitalului la copiii cu convulsii febrile”, acestea urmând a fi dezbătute în cadrul mai multor cursuri, simpozioane și workshop-uri.

 

Consiliul științific este girat de prof. dr. farm. Dumitru Lupuleasa și acad. Constantin Ionescu Târgoviște, iar între personalitățile care vor conferenția se numără prof. dr. Viorel Alexandrescu, pro. dr. farm. Robert Ancuceanu, prof. dr. Victoria Aramă, prof. dr. Ștefan Sorin Aramă, prof. dr. Mircea Cinteză, prof. dr. farm. Doina Drăgănescu, prof. dr. farm. Victoria Hîrjău, prof. dr. Dumitru Matei, prof. dr. Dimitrie Nanu, prof. dr. farm. Carolina Negrei, prof. dr. farm. Simona Negreș, prof. dr. Adrian Restian, prof. dr. Alexandru Oproiu, prof. dr. farm. Laura Grațiela Vicaș, prof. dr. Ana-Maria Vlădăreanu.

Rezidenții și specialiștii cu vârsta peste 65 de ani vor plăti o taxă unică de 120 de lei, în timp ce pentru celelalte categorii de specialiști, taxa este de 190 de lei până la data de 31 octombrie, urmând ca de la 1 noiembrie, acesta să se majoreze la 220 de lei, aceeași sumă fiind percepută și pentru cei care se vor înscrie la fața locului. Studenții vor avea acces gratuit la lucrările conferinței.

 


Adaugati un comentariu


 

*