Proiect de consiliere profesionala pentru studentii la Medicina

8 decembrie 2014 | 0 comentarii |

Programul se va desfasura in cinci centre universitare si va beneficia de o finantare europeana in valoare de 16 milioane de lei.

 

Prof. univ.dr. Norina Forna

Prof. univ.dr. Norina Forna

Peste 5.000 de studenti medicinisti din Romania vor fi indrumati in alegerea viitoarelor cariere profesionale in cadrul unui proiect lansat de Universitatea de Medicina si Farmacie Iasi, prin intermediul proiectului Consiliere profesionala pentru studentii in medicina si program integrat de practica in domeniul medicinei generale si dentare”.

Managerul proiectului este prof. Norina Forna, decanul Facultatii de Medicina Dentara din cadrul UMF Iasi, care a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca obiectivul general al proiectului consta in dezvoltarea si furnizarea serviciilor de consiliere in cariera si imbunatatirea competentelor in domeniul medicinei pentru 5.050 de studenti la Medicina generala si Medicina dentara, in scopul cresterii sanselor de integrare pe piata muncii din Romania.
         Dintre obiectivele specifice ale proiectului, aceasta a mentionat dezvoltarea de aptitudini de munca pentru 3.000 de studenti la medicina, in vederea cresterii ocupabilitatii si insertiei pe piata muncii, consilierea a 5.050 de studenti in alegerea specialitatii medicale in baza exemplelor de bune practici de la nivel national si european. „Imbunatatirea competentelor in domeniul medicinei dentare si generale are in vedere si abordarea domeniului comunicarii cu pacientul cu dizabilitati, prin organizarea si desfasurarea unor seminarii si intruniri pe tema comunicarii in sfera interdisciplinaritatii si a abordarii interdisciplinare a pacientului dizabilitat, respectiv a unor seminarii şi dezbateri pe tematica managementului abordarii pacientului cu dizabilitati”, a declarat prof. Norina Forna, managerul de proiect.

 

studenti medicina (2)Acest proiect are ca scop principal de consilierea studentilor din cinci centre universitare din tara, mai precis Iasi, Constanta, Cluj, Bucuresti si  Brasov, prin participarea acestora la sesiuni, dezbateri, intalniri de lucru aferente domeniilor de interes pentru Medicina Generala si pentru Medicina Dentara. Vor fi organizate si doua sesiuni aferente comunicarii in sfera interdisciplinaritatii si a abordarii interdisciplinare a pacientului cu dizabilitati si in managementul abordarii persoanelor cu astfel de probleme.

„Strategiile teoretice si practice in abordarea directiilor de consiliere profesionala a studentilor de medicina generala si medicina dentara vizeaza un element de noutate in domeniul medical prin transpunerea in practica a analizei SWOT pe domeniile medicale specializate vizate in proiect, analiza realizata de catre expertii in domeniile medicale, cadre didactice cu experienta vasta in specialitatile lor, concretizand astfel punctele forte si slabe ale fiecarei specialitati. Pentru studenti, cunoasterea acestor detalii primite direct de la sursa constituie o valoroasa etapa de consiliere de specialitate, extrem de utila, fiind o prima orientare pertinenta, asupra traseului in viitoarea cariera”, a mai precizat Norina Forna, adaugand ca  proiectul este in valoare de peste 16 milioane de lei.

Un studiu privind nevoile de orientare profesionala si consiliere in cariera realizat de UMF Gr. T. Popa Iasi arata ca 85,5% dintre studentii la Medicina si aproximativ 88,2% dintre medicii rezidenti considera ca serviciile de consiliere si orientare ii pot ajuta sa-si aleaga specialitatea potrivita la terminarea facultatii.


Adaugati un comentariu


 

*