ADMITERE MEDICINA: UMF Iasi va primi anul acesta 1931 de studenti in anul I

Ca si in cazul celorlalte universitati similare din tara, cele mai multe locuri scoase la concurs pentru examenul de admitere sunt cele de la Facultatea de Medicina.

 

UMF Iasi

UMF Iasi

Oferta educationala a UMF Gr. T. Popa din Iasi pentru urmatorul an universitar cuprinde in total 1931 de locuri, repartizate in cadrul celor patru facultati, respectiv Bioinginerie medicala, Medicina, Medicina dentara si Farmacie.

Ca de obicei, cele mai multe locuri scoase la concurs sunt in cadrul Facultatii de Medicina. Conform tabelului publicat pe site-ul universitatii, la facultatea de Bioinginerie Medicala sunt disponibile 190 de locuri, dintre care 90 la specializarea Bioinginerie si 100 la Balneofiziokinetoterapie si recuperare.

Dintre locurile aflate in aceasta vara la concurs pentru domeniul Bioinginerie, 54 au fost aprobate la bugt, din care un loc este rezervat candidatilor romi, in timp ce alte 34 de locuri sunt cu taxa, iar un alt loc pentru etnici romani din Republica Moldova.

In ceea ce priveste domeniul Balneofiziokinetoterapie si recuperare, universitatea a scos la concurs 59 de locuri in regim fara taxa, dintre care unul este rezervat candidatilor romi, iar alte 38 de locuri sunt in regim cu taxa in lei, in  timp ce alte doua sunt disponibile celor dispusi sa achite taxa in valuta.

 

UMFIn ceea ce priveste locurile la Facultatea de Medicina, oferta universitatii este de 550, dintre care 298 la fara taxa, tot fara taxa fiind si un loc pentru candidatii romi si doua locuri pentru candidatii din Republica Moldova care au urmat liceul in Romania. Alte 180 de locuri sunt disponibile la Medicina pentru invatamantul cu taxa in lei, iar 51 cu taxa in valuta. Totodata, la sectiunea cu taxa in lei sunt disponibile si 10 locuri poentru candidatii aflati la a doua facultate, iar la sectiunea cu plata in valuta sunt alocate cinci locuri cu bursa, pentru cinci studenti palestinieni, pentru care Ministerul Educatiei a cerut aviz de primire la studii. In cadrul aceleiasi facultati, la sectiunile Medicina in limba engleza si Medicina in limba franceza sunt disponibile cate 150 de locuri cu taxa in valuta.

La Asistenta medicala generala, lupta intre candidati se va da pe 150 de locuri, dintre care 59 la fara taxa, 100 la sectiunea cu taxa in lei, iar un loc rezervat pentru romi.

In fine, la specializarea Nutritie si dieta vor fi scoase la concurs 35 de locuri, dintre care 5 bugetate, 29 cu taxa in lei si unul pentru candidatii romi.

 

facultatea de stomatologiePe locul al doilea in ceea priveste numarul de locuri scoase la concurs se afla Facultatea de Farmacie. Candidatii vor putea concura pe 220 de locuri, dintre care 89 la invatamantul fara taxa, 47 la invatamantul cu taxa in lei si 30 la cel cu taxa in valuta. Tot aici, la sectiunea fara taxa va mai fi scos la concurs un loc pentru romi si doua locuri pentru moldovenii cu liceu in Romania, iar la cea cu taxa, trei locuri pentru cei aflati la a doua facultate. Exista si optiunea pentru Farmacie in limba englaza, specializare la care vor fi disponibile 70 de locuri, cu taxa in valuta.

La Medicina Dentara, UMF Iasi are disponibile 180 de locuri, dintre care 89 la fara taxa, 47 la sectiunea cu taxa in lei si 30 la cea cu taxa in valuta. Si aici, candidatii romi au rezervat un loc la fara taxa, cei din Moldova doua locuri, iar la sectiunea cu taxa in lei sunt disponibile si trei locuri pentru cei aflati la a doua facultate. Pentru cei ce vor dori sa urmeze cursurile acestei facultati in limba engleza, sunt scoase la concurs 70 de locuri, iar pentru limba franceza alte 90, amblele cu taxa in valuta.

Perioada de inscriere a candidatilor va fi in intervalul 14-20 iulie, iar examenul sub forma de test grila va avea loc in data de 23 iulie.

 

Tot ce trebuie sa stii despre admiterea la UMF Iasi,  AICI

 


Adaugati un comentariu


 

*