ADMITERE MEDICINA: Oferta facultatilor cu profil medical de la malul marii

Examenele de admitere la universitatea din Constanta se vor sustine in periuoada 21-27 iulie. Anul trecut, la specializarea Asistenta medicala generala s-a inregistrat cea mai mare concurenta din tara. Si tot anul trecut, rectorul a fost arestat pentru mita la Farmacie.

 

studenti medicina (1)Absolventii de liceu care doresc sa studieze medicina pot lua in calcul si oferta educationala in acest domeniu a Universitatii Ovidius din Constanta, care va organiza si anul acesta concursuri de admitere pentru facultatile de Medicina, Medicina dentara si Farmacie. Pentru cei care doresc sa-si continue studiile la universitatea din Constanta, perioada inscrierii la concursul de admitere incepe pe data de 14 iulie si va dura pana pe 22 iulie.

Probele de concurs, la toate facultatile din cadrul universitatii, se vor sustine in perioada 21-27 iulie, candidatilor urmand a li se comunica la momentul inscrierii data la care se sustine examenul la facultatea pentru care vor opta. In cazul in care, dupa sesiunea de admitere din iulie, locurile scoase la concurs nu se vor ocupa in totalitate, universitatea va organiza o noua sesiune de examene in septembrie, pentru locurile ramase libere. Pentru aceasta sesiune, inscrierile se vor face in perioada 1-10 septembrie, iar examenele se vor sustine intre 11 si 14 septembrie.

 

studenti medicina (2)In cadrul universitatii constantene exista trei facultati cu profil medical, fiind vorba de Facultatea de medicina, Facultatea de farmacie si Facultatea de medicina dentara. Cele mai multe locuri sunt scoase la concurs in cadrul Facultatii de medicina, repartizate in cadrul a patru specializari distincte.

Pentru domeniul Medicina sunt disponibile 132 de locuri fara taxa, dintre care doua rezervate candidatilor romi, plus alte 90 de locuri la invatamantul cu taxa si inca 25 la sectiunea cu taxa pe cont propriu in valuta. Pentru Medicina in limba engleza vor fi scoase la concurs 125 de locuri, numai la sectiunea de studii cu plata in valuta. La specializarea Asistenta medicala generala, care anul tecut a avut cea mai mare concurenta din tara (15 andidati pe un loc) sunt sacoase la concurs cinci locuri la buget si alte 25 cu taxa, iar la Balneofiziokinetoterpie si recuperare, cinci locuri la buget si 65 la invatamantul cu taxa.

 

studenti medicina (3)O alta facultate cu profil medical in cadrul Universitatii Ovidius este Facultatea de medicina dentara. Pentru viitorul an universitar, facultatea scoate la concurs 98 de locuri, impartite pe specializari si forme de invatamant. Cele mai multe locuri, 27, sunt disponibile la specializarea Medicina dentara, invatamant fara taxa, la aceeasi specializare fiind disponibile si 16 locuri cu taxa, plus alte cinci cu taxa in valuta.

Cea de-a doua specializare a facultatii, aceea de  Tehnica dentara, va scoate la concurs 14 locuri la buget si alte 36 de locuri la forma de invatamant cu taxa.

Facultatea de farmacie, din cadrul aceleiasi universitati, are disponibile 36 de locuri la buget la specializarea Farmacie, 102 locuri cu taxa si alte 10 cu taxa in valuta. Tot la specializarea Farmacie mai sunt scoase la concurs doua locuri cu bursa de la stat pentru romanii de pretutindeni. In cadrul aceleiasi facultati exista si specializarea Asistenta de farmacie, care are disponibile cinci locuri la buget si alte 45 de locuri cu taxa.

Anul trecut, la specializarea in urma unui scandal de mita generat de admiterea la Farmacie, rectprul Danut Tiberius Epure a fost arestat de DNA cu o zi inaintea afisarii rezultatelor.

 


Adaugati un comentariu


 

*