ADMITERE MEDICINA: UMF Craiova are anul acesta 685 de locuri

19 iunie 2014 | 0 comentarii |

Universitatea de Medicina si Farmacie craioveana a stabilit criteriile de admitere la specializarile din structura sa, iar studentii vor fi admisi pe baza de examen scris-grila, in ordinea descrescatoare a mediilor obtinute.

 

UMF Craiova

UMF Craiova

Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova (UMFCV) si-a definitivat structura anului universitar 2014-2015, astfel ca a publicat criteriile de admitere din aceasta vara la specializarile pe care le are la dispozitia candidatilor, modalitatea de examen si numarul de locuri disponibile.

Potrivit datelor publicate deja, inscrierile se vor desfasura in perioada 11- 21 iulie, zilnic, intre orele 10:00-14:00 (inclusiv sambata si duminca), iar taxa de participare la concurs este de 250 de lei.

Pentru programele de studiu Medicina, Medicina Dentara, Tehnica Dentara si Farmacie secretariatul pentru inscriere este organizat in Amfiteatrul Parter – Corp A (Cladiere veche), str. Petru Rares, nr. 2, iar examenul se va sustine in data de 23 iulie.

Pentru programele de studiu Moase, Asistenta Medicala si Balneofiziokinetoterapie si Recuperare secretariatul pentru inscriere este organizat la Secretariatul Facultatii de Moase si Asistenta Medicala etaj 1 – Corp C, Bd. 1 Mai, nr. 68, iar examenul va avea loc pe 25 iulie.

 

studentiIn ceea ce priveste numarul locurilor de scolarizare pentru anul 2014, Universitatea are la dispozitia candidatilor 345 de locuri bugetate, iar alte  340 cu taxa.

Pe facultati, situatia se prezinta astfel:

Medicina210 locuri la buget si 80 de locuri cu taxa.

Medicina Dentara35 de locuri la buget si 40 de locuri cu taxa

Tehnica Dentara9 locuri la buget si 35 de locuri cu taxa

Farmacie29 locuri la buget si 70 de locuri cu taxa

Moase 14 locuri la buget si 10 locuri cu taxa

Balneofiziokinetoterapie si Recuperare19 locuri la buget si 10 cu taxa

Asistenta Medicala29 locuri bugetate si 95 cu taxa

Candidatii vor fi evaluati pe baza de teste-grila, iar numarul de locuri va fi ocupat in functie de media candidatului, departajarea acestora facandu-se prin medie, in ordine descrescatoare.

Conform programelor stabilite, studiile de licenta la Medicina si Medicina Dentara au o durata de sase ani, la Farmacie, de cinci ani, la specializarile Moase si Asistenta Medicala, studiile sunt de patru ani, iar la Balneofiziokinetoterapie si Recuperare si Tehnica Dentara, trei ani.

 

medici tineri examenDin totalul de locuri subventionate de la buget, 3 locuri au fost rezervate si pot fi ocupate de cetateni ai Republicii Moldova, care au absolvit licee din Romania.

Senatul UMF Craiova a repartizat cate unul dintre cele trei locuri, programelor de studii pentru Medicina, Medicina Dentara si Farmacie.

Candidatii de etnie rroma au alocate prin ordin MECTS, 5 locuri la buget, din numarul total de locuri repartizate pentru ciclul de studii universitare de licenta UMFCV pentru anul universitar 2014- 2015. Locurile repartizate candidatilor rromi le asigura acestora admiterea pe criterii minimale (media 5,00) si scutirea taxei de scolarizare. Senatul Universitatii a repartizat cele cinci locuri, astfel:

Facultatea de Moase si Asistenta medicala – 3 locuri, cate unul pentru programele de studii Asistenta medicala, Moase; Balneofiziokinetoterapie si recuperare;

Facultatea de Medicina dentara – programul de studiii Tehnica dentara – 1 loc;

Facultatea de Farmacie – programul de studii Farmacie – 1 loc.

 

Tot ce trebuie sa stii despre admiterea la UMF Craiova, AICI

 

 


Adaugati un comentariu


 

*