ADMITERE MEDICINA: Oferta Universitatii Dunarea de Jos din Galati

Candidatii care vor sa studieze in cadrul dacultatii de Medicina si darmacie pot opta pentru specializarile Medicina, Medicina dentara, Farmacie, Asistenta medicala generala si Moase.

 

Facultatea de Medicina Galati

Facultatea de Medicina Galati

Galatiul se numara printre centrele universitare din tara care dispun de o facultate cu profil medical, fiind vorba de Facultatea de Medicina si Farmacie din cadrul Universitatii Dunarea de Jos. Unitatea va organiza examen, in  sesiunea iulie, exemene de admitere pentru cele cinci specializari de care dispune, oferta educationala incluzand specializarile Medicina, Medicina dentara, Farmacie, Asistenta medicala generala si Moase. Candidatii care doresc sa urmeze la Galati cursurile Facultatii de Medicina se vor putea inscrie la concurs in perioada 14-18 iulie, examenele urmand a fi sustinute in perioada 21-24 iulie. In perioada 25-25 iulie urmeaza sa fie afisate rezultatele si rezolvate eventualele contestatii. Si in cazul facultatii din Galati, in situatia in care nu se vor ocupa toate locurile scoase la consurs in prima sesiune, va fi organizata o noua serie de examene, in luna septembrie. Inscrierea pentru sesiunea de toamna se va face in perioada 8-11 septembrie, iar probele de concurs se vor sustine intre 13 si 15 septembrie.

 

admitere medicna veterinaraPentru anul universitar 2014/2015, Facultatea de Medicina si Farmacie din Galati  scoate la concurs 345 de locuri, dintre care 196 la buget, 145 la invatamantul cu taxa si 4 locuri pentru candidatii din Republica Moldova cu diploma de bacalaureat obtinuta in Romania. Spre deosebire de alte institutii similare, unde cele mai multe locuri scoase la consurs sunt la specializarea Medicina, in cazul facultatii din Galati, cele mai multe locuri sunt disponibile la specializarea Asistenta medicala generala, pentru care oferta include 100 de locuri, dintre care 65 la buget si 35 la invatamantul cu taxa.

Pe locul al doilea in privinta numarului de locuri se plaseaza specializarea Medicina, cu o oferta de 80 de locuri, dintre care 56 la buget si 22 la invatamantul cu taxa, plus alte doua locuri rezervate candidatilor din Moldova. La aceasta sectiune, doua din cele 56 de locuri de la buget sunt rezervate candidatilor romi.

La Farmacie sunt scoase la concurs 75 de locuri, dintre care 35 la buget si 40 la invatamantul cu taxa, iar la specializarea Moase, 40 de locuri, 15 la buget si 25 la invatamantul cu taxa.

In fine, specializarea Medicina dentara dispune de 50 de locuri, 25 la buget, doua rezervate candidatilor moldoveni si 23 la sectiunea cu taxa.

 


Adaugati un comentariu


 

*