ADMITERE MEDICINA: Oferta locurilor disponibile la UMF Iuliu Hatieganu

Universitatea clujana va organiza, pe 23 iulie, prima sesiune de examene de admitere pentru facultatile de Medicina, Medicina Dentara si Farmacie. Sesiunea de toamna se va organiza numai daca raman locuri disponibile.

 

umf clujPe data de 14 iulie va incepe prima sesiune de inscriere pentru candidatii care doresc sa studieze medicina in cadrul UMF Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca. Inscrierile se vor face pana pe 19 iulie, zilnic, intre orele 8.00-16.00, in cadrul unui birou ce va fi special amenajat la sediul universitatii.

La inscriere, candidatii vor achita o taxa de 300 de lei si vor primi o legitimatie de concurs pe care trebuie sa o aiba la ei in ziua examenului, impreuna cu cartea de identitate.

Examenul de admitere va avea loc in data de 23 iulie, iar in cazul in care vor ramane locuri neocupate, universitatea va mai organiza un concurs de admitere in cursul lunii septembrie. Admiterea la studii prin concurs se va realiza prin doua modalitati, prima constand intr-o proba unica, scrisa, in limba romana, iar cea de-a doua in evaluarea performantelor scolare si a realizarilor personale. La inscriere, candidatii vor putea sa opteze pentru una din aceste doua modalitati de admitere. Reprezentantii UMF Cluj mai precizeaza in Ghidul admiterii 2014, publicat pe site-ul institutiei, ca durata probei scrise va fi de doua ore.

 

studentiIn ceea ce priveste oferta educationala pentru viitorii studenti, universitatea organizeaza consurs de admitere pentru facultatile de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara, fiecare cu diferite domenii/specializari. Astfel, in cadrul Facultatii de Medicina, la specializarea Medicina sunt disponibile 291 de locuri la buget, dintre care unul destinat candidatilor din Republica Moldova si cate 10 locuri cu taxa si pentru cei aflati la a doua facultate. La Asistenta medicala generala, in cadrul aceleiasi facultati, sunt disponibile 40 de locuri la buget, 47 de locuri su taxa si 10 locuri pentru cei aflati la a doua facultate, cu precizarea ca cinci dintre locurile de le buget sunt rezervate candidatilor romi. Pentru specializarea Radiologie si Imagistica vor fi scoase la concurs 15 locuri la buget, 13 cu taxa si doua pentru cei cu a doua facultate, in timp ce la Balneofiziokinetoterapie si Recuperare vor fi disponibile 30 de locuri la buget, 40 de locuri cu taxa si 5 pentru a doua facultate. Si la aceste specializari, cate cinci locuri de la buget sunt rezervate romilor.

 

studenti medicinaFacultatea de Medicina Dentara organizeaza examen de admitere pentru doua specializari, respectiv Medicina Dentara si Tehnica Dentara. Pentru  medicina dentara sunt scoase la concurs 81 de locuri la buget si cinci locuri pentru cei aflati la a doua facultate, fiind singura specializare la care nu sunt disponibile locuri la invatamantul cu taxa. La Tehnica dentara vor fi scoase la concurs 30 de locuri la buget, 18 cu taxa si doua pentru a doua facultate.

In fine, Facultatea de Farmacie va scoate la concurs 94 de locuri la buget, 69 cu taxa si doua la a doua facultate, pentru specializarea Farmacie, precum si 20 de locuri la buget, 25 cu taxa si 5 pentru a doua facultate, in cadrul specializarii Nutritie si Dietetica.

 

Tot ce trebuie sa stii despre admitere la UMF Cluj-Napoca, AICI

 


Adaugati un comentariu


 

*