ADMITERE MEDICINA: 1.450 de tineri au sansa sa devina studenti la UMF Carol Davila

Cele mai multe dintre locurile scoase la concursul din aceasta vara sunt la specializarea Medicina. Urmeaza Farmacia, Medicina dentara si specialitatile pentru asistentii medicali care doresc sa aiba studii superioare.

 

UMF Carol Davila

UMF Carol Davila

Ce de obicei, unitatea de invatamant medical cu cea mai bogata oferta educationala pentru aceasta sesiune de admitere este UMF Carol Davila, din Bucuresti, universitate ce detine si primul loc in topul preferintelor candidatilor care doresc sa urmeze o cariera medicala.

Astfel, pentru anul universitar 2014-2015, la Carol Davila sunt disponibile 1.450 de locuri pentru studentii din anul I, pentru care examenul de admitere va avea loc in data de 23 iulie.

Dintre acestea, 520 sunt locuri cu taxa, iar 930 la buget, fiind repartizate pe toate disciplinele pe care UMF Carol Davila le are in portofoliu.

Cele mai multe locuri sunt disponibile in domeniul Medicina, pentru care sunt scoase la concurs 510 locuri la buget si 250 de locuri cu taxa. La Farmacie vor fi disponibile 141 de locuri la buget si 100 cu taxa, in timp ce candidatii pentru Medicina dentara se vor bate pe 131 de locuri la buget si alte 125 pentru invatamantul cu taxa. Asa cum se intampla la toate facultatile din tara, si la UMF Carol Davila sunt rezervate locuri pentru studentii care provin din Republica Moldova, iar Ministerul Educatiei a rezervat cate un loc la diecare specialitate, pentru rromi.

Pentru domeniul Moase si Asistenta Medicala sunt scoase la concurs 95 de locuri bugetate si alte 45 cu taxa. Oferta UMF Carol Davila pentru examenul de admitere din iulie mai include cate 53 de locuri la buget pentru specializarile Balneofiziokinetoterapie si recuperare, Laborator clinic, Radiologie si Imagistica, Tehnica dentara, Asistenta dentara si Asistenta de Farmacie.

 

umf-carol-davilaPentru Medicina si Medicina dentara, durata studiilor este de 6 ani, in timp ce pentru Farmacie studiile se intind pe durata a 5 ani, iar studiile pentru Moase si Asistenta Medicala (FMAM) se intind pe durata a 4 ani. In cazul celorlalte discipline, durata studiilor este de 3 ani.

Inscrierile vor incepe in data de 14 iulie si se vor incheia pe 18 iulie, candidatii trebuind sa plateasca o taxa de inscriere in valoare de 200 de lei pentru toate facultatile si specializarile, suma  din care 75 la suta teprezinta taxa administrativa, iar 25 la suta, taxa de participare.

In ceea ce priveste taxa de studiu stabilita de Senatul UMF Carol Davila pentru ciclul de studii universitare de licenta pentru anul universitar 2014–2015, aceasta este de 9.000 de lei pe an pentru Medicina, Medicina Dentara si Farmacie si de 6.000 de lei pe an de studiu pentru FMAM. Taxa de studiu anuala va fi platita in 3 transe, dupa cum urmeaza: prima transa – 50 la suta din taxa anuala, a doua transa – 25 la suta  din taxa anuala si a treia transa – 25 la suta. Si anul acesta exista o taxa speciala de aproximativ 5.000 de euro pentru candidatii care nu sustin examenul, dar vor sa urmeze Medicina.

 

Tot ce trebuie sa stii despre admitere la UMF Carol Davila, AICI

 

 Comentarii (1)

  1. Rica Filip spune:

    Au! Doare! ADIMTERE?

Adaugati un comentariu


 

*