Consiliul Județean Buzău așteaptă ofertele pentru subvențiile destinate asistenței sociale

Subvențiile vor fi acordat din bugetul propriu al județului asociațiilor și fundațiilor care desfășoară activități în acest domeniu și îndeplinesc anumite condiții impuse de administrația județeană.

 

Consiliul Județean Buzău a anunțat azi că a deschis perioada de primire a ofertelor din partea asociațiilor și fundațiilor cu activități în domeniul asistenței sociale, care doresc să beneficieze de subvențiile acordate pentru acest sector, din bugetul propriu al județului. La fel ca și anul trecut, suma care va fi acordată ca subvenție pentru sprijinirea activităților de asistență socială este de 250.000 de lei, iar asociațiile și fundațiile care doresc să acceseze aceste subvenții trebuie să își depună ofertele în acest sens, care urmează a fi analizate de o comisie de evaluare pentru ca, la final, administrația județeană să desemneze beneficiarii sprijinului financiar.

Principalii parteneri ai Consiliului Județean pe partea de servicii de asistență socială sunt Crucea Alb-Galbenă și asociația Filantropia din Berca, acestea regăsindu-se în ultimii ani pe lista organizațiilor care au beneficiat de subvenții de la bugetul local. În urmă cu doi ani, Consiliul Județean a acordat sprijin pentru patru entități, iar în 2018, singurele care au mai depus oferte au fost cele două organizații menționate anterior.

Raportul prezentat în prima ședință ordinară din acest an a Consiliului Județean a relevat că fondurile alocate au fost cheltuite conform scopurilor cărora le erau destinate, și este de așteptat ca și în acest an, cele două organizații să fie principalii beneficiari ai subvențiilor pe asistență socială.

 

Oferte pot veni însă din partea oricărei asociații sau fundații care desfășoară activități în județ în sfera asistenței sociale și care îndeplinesc condițiile impuse de Consiliul Județean.

Dosarele pot fi depuse începând de azi, până pe data de 10 mai, ora 12.00, la Registratura Consiliului Județean, urmând ca evaluarea și selecția ofertelor să aibă loc în perioada 13-24 mai. Lista cu beneficiarii selectați va fi apoi supusă aprobării în ședința Consiliului Județean, iar, cel mai probabil, subvențiile vor fi acordate în luna iunie.

Procedura de primire a ofertelor nu a putut fi demarată mai devreme de aceasta data întrucât bugetul județului încă nu fusese aprobat, acest lucru întâmplându-se abia în ședința ordinară pe luna aprilie, care a avut loc în urmă cu o săptămână.

 

Dosarul în vederea obținerii subvențiilor pentru asistența socială trebuie să conțină o cerere în acest sens, însoțită de bilanțul contabil al anului anterior, înregistrat la direcția județeană a finanțelor publice și de balanța contabilă de verificare din luna anterioară termenului de depunere a documentației.

Totodată, este nevoie de certificatul de atestare fiscală, în original, precum și   dovada dreptului de a acorda servicii sociale, reprezentată de licenţa de funcţionare şi certificatul de acreditare ca furnizor de servicii sociale. Dosarul trebuie completat și de copii după statutul asociaţiei sau fundaţiei, actul constitutiv, dovada dobândirii personalităţii juridice şi dovada privind situaţia juridică a sediului unităţii de asistenţă socială.

Consiliul Județean a mai anunțat că informaţii suplimentare se pot obţine de la secretariatul executiv al comisiei de evaluare şi selecţionare, tel. 0238-414112 int. 208.

Crucea Alb-Galbenă și asociația Filantropia se vor afla, cu siguranță pe lista organizațiilor care vor primi și în acest an subvenții, prima dintre ele ala având și cel mai mare număr de beneficiari, motiv pentru care este de așteptat să primească cea mai mare parte din suma de 250.000 de lei oferită de administrația locală.


Adaugati un comentariu


 

*